Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Årets farmasøyt sentral i legemiddelutvikling

Ragnhild Løberg er tildelt prisen Årets farmasøyt og får prisen blant annet for sitt bidrag til utvikling av kreftmedisin.

Publisert: 2013-10-31 — 12.00 (Oppdatert: 2015-05-09 — 09.31)
Denne artikkelen er over syv år gammel.

Prisen deles ut torsdag på Farmasidagene i Oslo. Utmerkelsen Årets farmasøyt gis til en yrkesaktiv farmasøyt som på en spesiell måte har bidratt til å forsterke, utvikle eller befeste farmasiens og farmasøytenes rolle i samfunnet, og som gjennom sin yrkesutøvelse står som et forbilde for andre farmasøyter.

Nytt kreftlegemiddel
Ifølge Norges Farmaceutiske Forening har årets prisvinner, Ragnhild Løberg, vært helt sentral i å bidra til utviklingen av blant annet biotekselskapet Algeta og utviklingen av deres nye legemiddel innen kreftterapi, Xofigo.

Med sin farmasøytiske bakgrunn har Randi Løberg alltid jobbet for å bygge kvalitet inn i produktutviklingen og at arbeidet som gjøres, er i henhold til kravene. Hun er en sterk fagperson som er opptatt av kvalitet, men har samtidig evnen til å balansere mellom absolutte krav og utøvelse av farmasøytisk skjønn i praksis, heter det i begrunnelsen for pristildelingen.

Bred erfaring
Løberg er cand.pharm. og har en bred yrkeskarriere fra apotek, fra Universitetet i Oslo og fra ulike stillinger i norsk legemiddelindustri.

Hun sitter i kvalitetsutvalget til Legemiddelindustriforeningen, i instituttstyret ved Farmasøytisk institutt i Oslo og er nylig utnevnt som ekspert i vurderingen av farmasøytiske forskningsprosjekter i Forskningsrådet.

Relaterte saker

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Se opptak fra Post-ESMO-seminaret her!

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!