Årets farmasøyt sentral i legemiddelutvikling

Ragnhild Løberg er tildelt prisen Årets farmasøyt og får prisen blant annet for sitt bidrag til utvikling av kreftmedisin.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Prisen deles ut torsdag på Farmasidagene i Oslo. Utmerkelsen Årets farmasøyt gis til en yrkesaktiv farmasøyt som på en spesiell måte har bidratt til å forsterke, utvikle eller befeste farmasiens og farmasøytenes rolle i samfunnet, og som gjennom sin yrkesutøvelse står som et forbilde for andre farmasøyter.
Nytt kreftlegemiddel
Ifølge Norges Farmaceutiske Forening har årets prisvinner, Ragnhild Løberg, vært helt sentral i å bidra til utviklingen av blant annet biotekselskapet Algeta og utviklingen av deres nye legemiddel innen kreftterapi, Xofigo.
Med sin farmasøytiske bakgrunn har Randi Løberg alltid jobbet for å bygge kvalitet inn i produktutviklingen og at arbeidet som gjøres, er i henhold til kravene. Hun er en sterk fagperson som er opptatt av kvalitet, men har samtidig evnen til å balansere mellom absolutte krav og utøvelse av farmasøytisk skjønn i praksis, heter det i begrunnelsen for pristildelingen.
Bred erfaring
Løberg er cand.pharm. og har en bred yrkeskarriere fra apotek, fra Universitetet i Oslo og fra ulike stillinger i norsk legemiddelindustri.
Hun sitter i kvalitetsutvalget til Legemiddelindustriforeningen, i instituttstyret ved Farmasøytisk institutt i Oslo og er nylig utnevnt som ekspert i vurderingen av farmasøytiske forskningsprosjekter i Forskningsrådet.

Powered by Labrador CMS