Høie og de nye statssekretærene i Helse- og omsorgsdepartementet. Fra venstre: Cecilie Brein-Karlsen (FrP), Astrid Nøklebye Heiberg (H), Lisbeth Normann (H) og Anne Grethe Erlandsen (H). Foto: Per Corneliussen

Fire nye statssekretærer til Høie

Helse- og omsorgsminister Bent Høie får fire statssekretærer med seg i departementet, hvorav én tidligere statsråd.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

De fire nye statssekretærene er: Anne Grethe Erlandsen (H), Astrid Nøklebye Heiberg (H), Cecilie Brein-Karlsen (FrP) og Lisbeth Normann (H).
Les også: Høie: - Skal ha døra åpen for legene
Én psykiater og to sykepleiere
Av de fire statssekretærene, er én av dem lege og to er sykepleiere.
Astrid Nøklebye Heiberg (77 år) er psykiater, og hun har tidligere vært forbrukerminister. Nøklebye Heiberg har blant annet vært styremedlem i Rikshospitalet og i daværende Helse Øst samt leder av Statens seniorråd og president i Norges Røde Kors og president i Det internasjonale forbundet av Røde Kors- og Røde Halvmåne-foreninger.
Anne Grethe Erlandsen er sykepleier og kommer fra stillingen som direktør for kommunikasjon og samhandling i Sykehuset Østfold. Hun har nærmere 20 års arbeidserfaring fra sykehuset, også som sykepleier. Erlandsen har lang ledererfaring fra kommunal sektor og har hatt en rekke verv i politikk, nærings- og organisasjonsliv i Østfold.
Lisbeth Normann er sykepleier og tidligere forbundsleder i Norsk sykepleierforbund. Hun har jobbet i Norsk sykepleierforbund i ti år og vært forbundsleder i fire av dem. Hun har vært ansatt i  konsulentfirmaet KPMG og kommer fra en stilling i Gjensidigestiftelsen.
Cecilie Brein-Karlsen har vært rådgiver for finansbyråd og byrådsleder Stian Berger Røsland, og hun har fungert som konstituert helsebyråd i Oslo. Hun kommer fra stillingen som rådgiver i Burson-Marstellers samfunnsavdeling.
Les også: Slik blir statsråden mottatt
Ny politisk rådgiver
Den nye politiske rådgiveren til Høie er Fredrik Gierløff (H). Gierløff er medredaktør i Minerva og har vært politisk rådgiver for helse- og omsorgspolitikk i Høyres stortingsgruppe.

Powered by Labrador CMS