Støre sier nei til OUS-gransking

Helseminister Jonas Gahr Støre mener gjennomføringen av sykehusfusjonen i Oslo har vært gransket nok.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

I en debatt på Akershus universitetssykehus (Ahus) tirsdag ettermiddag i regi av NRK Østlandssendingen, sier helseminister Jonas Gahr Støre at en ny gransking av Oslo universitetssykehus (OUS) ikke kommer på tale.
Helseministerens kontante nei kommer etter at  Asmund Bredeli, foretakstillitsvalgt ved OUS, og Ståle Clementsen, foretakstillitsvalgt for yngre leger ved Ahus, krever at sykehusfusjonen må granskes.
- Må lære av feil
Støre viste til at Riksrevisjonen og Statens helsetilsyn har gjennomført granskinger, og at enda en gransking ikke kommer på tale.
I debatten sa Bredeli at han mener at man ikke forholder seg til resultatet av granskingene:
–   Det politiske systemet har ikke korrektiv til manglene man finner. Vi ønsker å sette fokus på at man må lære av feilene man har gjort, så man ikke gjør samme feilen en gang til. Det er ingen tvil om at det er økte ventetider og dårligere behandlingsforløp som følge av dårlig planlagt omorganisering, sa Bredeli.
Støre: - Må se fremover
Men Støre vil ikke ha gransking.
–   Det har vært en omfattende gransking fra Riksrevisjonen og en ti 15 ulike tilsyn fra Helsetilsynet. Og nå gjennomfører Riksrevisjonen en gjennomgang av gjennomføringen. Jeg forstår at det har vært en krevende tid og jeg har beundring for hva de ansatte har stått i. Men jeg føler at vi nå må bruke kreftene på å se fremover, sa Støre.
FrP er for granskning
FrPs Kari Kjønaas Kjos sier hun mener Støre har tatt tak i problemene på OUS, men at Ap gjennom de åtte foregående årene har oversett problemene som kom som følge av sykehusfusjonen.
–  Man har holdt på så lenge, og har fått mange bekymringsmeldinger fra alle fronter og ikke hørt. Vi kan ikke oppleve dette en gang til og vi må lære av feilene. Vi støtter en slik gransking, sier Kjos.

Powered by Labrador CMS