Legemiddelgjennomgang inn i taksten

Heretter får legene betalt for å foreta en systematisk gjennomgang av pasientens legemidler én gang i året, enten med konsultasjon eller uten pasienten tilstede.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) har laget et tillegg til forskriften om stønad til dekning av utgifter til undersøkelse og behandling hos lege. Den nye taksten er på 162 kroner.

– Vi tror dette kan bli et viktig bidrag til bedre legemiddelsikkerhet, sier medisinsk fagdirektør Steinar Madsen i Legemiddelverket til Dagens Medisin.

Gjelder kun listepasienter
Departementets vedtak innebærer at det i takstene for allmennpraktiserende lege og privatpraktiserende spesialist som gjelder ved konsultasjoner og sykebesøk opprettes en ny refusjonstakst og en ny merknad.

Den nye taksten kan kun kreves for egne listeinnbyggere som har behov for langvarig behandling med fire legemidler eller mer når fastlegen finner dette nødvendig ut ifra en medisinsk vurdering.

– Vurdering av behov, hvem som er konsultert og iverksatte tiltak skal fremgå av pasient­journalen. Taksten kan benyttes inntil en gang per kalenderår per pasient, heter det i forskriften som ligger til grunn for den nye ordningen.

Full oversikt med e-resept
Steinar Madsen påpeker at fastlegen, via e-resept og etter hvert kjernejournal, vil få full oversikt over hvilke medisiner pasientene bruker.

– På den måten kan fastlegen jevnlig foreta en opprydding og en tilpasning av behandlingen. Et utvidet samarbeid om pasientens behandling med blant annet hjemmesykepleie, apotek og pårørende vil være viktig for å få best mulig resultat for pasientene, sier den medisinske direktøren til Dagens Medisin.

Powered by Labrador CMS