Støre: - Har ikke vurdert abiraterone

- Prostatakreftmedisinen abiraterone har ikke vært et tema i denne beslutningen, sier helseminister Jonas Gahr Støre til Dagens Medisin.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Etter at helseministeren tirsdag kveld offentliggjorde at føflekkreftpasienter skal få ipilimumab, gjennom en studie, krever nå Prostatakreftforeningen at prostatakreftpasienter skal få den nye kreftmedisinen abiraterone.
- Det er stor usikkerhet om effekten av abiraterone. En del får denne medisinen allerede, så dette har ikke vært et tema nå, sier Jonas Gahr Støre til Dagens Medisin.
Behov for nytt utvalg
Han legger også til at det er behov for et nytt utvalg som skal vurdere nye medisiner og sier at det nye systemet for prioritering, som nylig er blitt lansert, er veldig viktig og allerede er i bruk. Også Prioriteringsrådet er viktig i denne sammenhengen, mener Støre.
- Lønningutvalget I og II ga oss viktig prinsipper, men innenfor medisinen har det skjedd mye siden de 15 år tilbake da utvalget kom med sine innstillinger.  Vi trenger oppmerksomhet om flere sektorer, og gjennom det nye utvalget jeg nå setter ned, skal vi forankre viktige prinsipper i prioritering.
Gir signal til RHFene
Støre forteller at det vil ta litt tid før forskningsprosjektet vil komme i gang.

- Derfor gir jeg i dag signal til de regionale helseforetakene om at de kan gi denne medisinen til dem som venter, sier Støre.
- Hvem skal utføre studien?
- Det har vi ikke avklart ennå, svarer Støre.

Powered by Labrador CMS