Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
NY DM-BLOGGER: – Jeg er opptatt av å være en del av en konstruktiv og levende debatt, sier administrerende direktør Per T. Lund i Apotekforeningen.

Blogger om apotek og legemiddelbruk

Kan apotekenes 2500 farmasøyter avlaste andre deler av helsetjenesten, for eksempel fastlegen? spør den nye DM-bloggeren Per T. Lund i sitt første innlegg.

Publisert: 2013-02-26 — 08.39 (Oppdatert: 2015-05-09 — 09.56)
Denne artikkelen er over syv år gammel.

Administrerende direktør Per T. Lund i Apotekforeningen er siste blogger ut i Dagens Medisin sitt bloggpanel.

Han bruker sitt første innlegg til å rette søkelyset mot oppgavefordelingen mellom helsepersonell.

– Optimal oppgavefordeling?
– Er oppgavedelingen optimal, eller sitter de ulike profesjonene og vokter på oppgaver andre kunne utført like godt og mer effektivt? spør han også.

Han viser til prognoser som tyder på at vi kommer til å trenge et par tusen flere fastleger de kommende årene. I tillegg blir det stort behov for flere flinke folk i pleie- og omsorgssektoren. Det er i den sammenhengen at han spør om farmasøytene kan avlaste blant andre fastlegene.

– Det er ikke tvil om at farmasøytene i apotekene er travelt opptatt og har nok å gjøre. Men vi bør hele tiden være opptatt av at alle helseprofesjoner bruker tiden mest mulig optimalt med tanke på uløste oppgaver i helsesektoren og fremtidens utfordringer, skriver han også.

Les også: Farmasøytene vil fornye resepter

Opptatt av konstruktiv og levende debatt
– Hvorfor takket du ja til å blogge på Dagens Medisin?

– En blogg på Dagens Medisin gir en ypperlig mulighet til å nå andre helseprofesjoner og folk i helseforvaltningen med apotekbransjens synspunkter. Jeg er blant annet opptatt av å være en del av en konstruktiv og levende debatt – med temaer som pasientsikkerhet, riktig legemiddelbruk, folkehelserelaterte spørsmål og utviklingen av digitale helsetjenester. Vi bruker flere kanaler for at apotekenes røst skal bli hørt, og DMs blogg gir mulighet til å komme i dialog med andre aktører innen disse områdene, svarer Lund.

Les også: Reagerer på apotek-utspill

Bred erfaring fra bransjen
Per T. Lund (f. 1962) har ledet Apotekforeningen siden 2011, da han kom fra stillingen som administrerende direktør i Sykehusapotekene HF – en stilling han hadde fra etableringen i 2002.

Før det har han blant annet arbeidet i Norsk Medisinaldepot. Han har vært vaktfarmasøyt ved apoteket på Jernbanetorget i Oslo, norsk leder for det internasjonale legemiddelstatistikkfirmaet IMS og har også vært ansatt i legemiddelfirmaet Norske Hoechst.

Per T. Lund er utdannet farmasøyt fra Universitetet i Oslo og har en mastergrad i ledelse fra BI.

Les også: Farmasøytene vil ha apotekresept

Relaterte saker
-Vær kritisk til informasjon om biosimilars

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!