Vurderer identifisering på legeliste

Det omstridte nettstedet Legelisten.no vurderer å innføre bruker-ID for brukerne av siden.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Knut Søraas fra legelisten.no ble tirsdag stilt til veggs av leger i Tromsø tirsdag under en debatt om nettsiden.
Bruker-ID?
På legelisten.no kan anonyme brukere vurdere og rangere norske fastleger. Men siden har fått kritikk for manglende kontroll på innleggene.
Les mer: Helsedirektoratet trakk legelisteskryt
- Vi vurderer nå at brukerne må opprette en bruker-ID før de kan ytre seg. Slik mange nettaviser praktiserer i dag, sier Søraas til Nordlys.
 - Det er et udekket behov for en slik liste, men i sin nåværende form er den totalt ubrukelig, sa leder i Allmennlegeforeningen, Trond Egil Hansen, ifølge avisa .
-Gikk helt i kjelleren
Fastlege ved Kvaløysletta legekontor, Astri Medbø, fortalte at hun hadde reagert kraftig på vurderinger av henne på siden.
- Jeg gikk helt i kjelleren når jeg totalt uforberedt ble konfrontert av en journalist om at jeg var en av Tromsøs minst populære leger.
Selv om hun har over tusen pasienter, hadde fire pasienter gitt henne tilbakemeldinger på legelisten.no. Tre av disse var negative, og dermed raste hun ned på listen, skriver Nordlys.
I ettertid har flere positive tilbakemeldinger ført til at hun har klatret oppover på listen, men hun er likevel svært kritisk til denne typen anonyme vurderinger.

Powered by Labrador CMS