Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Pasienter må bytte legemiddel

Om ett år avregistreres Trilafon, og både Legemiddelverket og MSD oppfordrer nå legene til ikke å sette pasienter på langtidsbehandling med dette medikamentet.

Publisert: 2012-06-05 — 08.45

Legemiddelverket har blitt varslet av legemiddelfirmaet MSD, Schering-Ploughs representant i Norge, om at legemiddelet Trilafon (perfenazin) vil bli avregistrert fra andre kvartal i 2013. Avregistreringen gjelder både Trilafon tabletter og Trilafon dekanoat til injeksjon.

– Årsaken er utfordringer knyttet til produksjonen, sier medisinsk direktør Jon Sigurd Riis i MSD til Dagens Medisin.

Både han og medisinsk fagdirektør Steinar Madsen i Legemiddelverket understreker overfor Dagens Medisin at legene heretter ikke må sette nye pasienter på langtidsbehandling med dette medikamentet.

Spesielt bekymret for injeksjon
I 2011 fikk om lag 5000 pasienter Trilafon og Trilafon dekanoat i Norge.

Ifølge Felleskatalogen benyttes medikamentet ved schizofreni og psykoser og som støttebehandling ved psykiske lidelser preget av langvarig eller vedvarende depresjons- og angstfølelse. Det brukes også som støttebehandling ved abstinenssymptomer hos alkoholikere og narkomane. Injeksjonspreparatet brukes ved kronisk schizofreni, psykoser, mani og paranoia.

– Det er særlig avregistreringen av Trilafon dekanoat til injeksjon som vi er bekymret over. Det dreier seg om 1500 pasienter med ofte alvorlige psykiske lidelser slik som kronisk schizofreni. Disse pasientene blir nå nødt til å skifte behandling, sier Madsen.

Han gir uttrykk for at dette er en sårbar gruppe pasienter, og at det derfor er viktig at man får til en god overgang til nye legemidler.

Vil foreslå alternativ
I samarbeid med psykiatere og allmennleger vil Legemiddelverket og MSD utarbeide forslag til alternativ behandling for pasientene så snart som mulig.

Sigurd Riis understreker at det finnes nyere legemidler tilgjengelig for samme bruksområde, men det kan ta tid å overføre pasientene fra Trilafon til ny behandling.

– Derfor har vi allerede nå innledet et samarbeid med Legemiddelverket og representanter fra psykiatere og allmennleger for å forberede legene på den fremtidige avregistreringen, sier han til Dagens Medisin.

Den medisinske direktøren i MSD forteller at det over sommeren vil bli gitt mer og utførlig informasjon for overgang fra Trilafon til andre medikamenter.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

OSLO KOMMUNE OM OMSTRIDT JOURNALPROSJEKT

Helseråd Robert Steen

– Uaktuelt å forplikte oss ytterligere før vi får svar

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!