Aktuelt med vaksine mot rotavirus

Prioriteringsrådet vil ta diskusjonen om det skal innføres en vaksine mot rotavirusinfeksjon i det norske barnevaksinasjonsprogrammet.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Dette er klart etter at spørsmålet ble diskutert under møtet til Nasjonalt råd for kvalitet og prioritering i helsetjenesten (Rådet) i Stjørdal i går. Dette var første gang at Rådet holdt sitt møte utenfor Oslo.

Anbefalt av Folkehelseinstituttet
Direktør Geir Stene-Larsen i Folkehelseinstituttet hadde fremmet dette spørsmålet til Rådet, som tok den innledende diskusjonen rundt dette under gårsdagens møte.

Allerede høsten 2011 anbefalte Folkehelseinstituttet å innføre vaksine mot rotavirusinfeksjon i det nasjonale barnevaksinasjonsprogrammet.
Rotavirus smitter vanligvis ved nærkontakt og gir magesyke (gastroenteritt) som rammer praktisk talt alle barn i verden før de fyller fem år. I Norge er rotavirussykdom sjelden dødelig, men den forårsaker om lag 900 sykehusinnleggelser og 5000–10000 legebesøk hvert år for barn under fem år.

Realitetsbehandles i nytt møte
Under Rådets møtet ble det reist spørsmål om hvorvidt vaksine mot rotavirusinfeksjon skal anbefales eller ikke, og nå er det altså klart at dette spørsmålet vil bli realitetsbehandlet i et senere møte i Rådet.

Powered by Labrador CMS