Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Inntar app-enes verden med traume

Oslo universitetssykehus er ute med egen applikasjon om traumebehandling.

Publisert: 2011-11-09 — 06.00 (Oppdatert: 2015-05-21 — 15.03)
Denne artikkelen er over syv år gammel.

OUS sin traume-app

Applikasjonen er tilgjengelig ved å søke på "Traume" eller "Traumemanualen".

Avdeling for traumatologi  ved Oslo universitetssykehus har nå gjort traumemanualen sin tilgjengelig i  mobilformat – så nå kan fagfolk over hele landet med en smarttelefon raskt oppdatere sine kunnskaper om behandling av alvorlige skader uansett hvor de er, melder sykehuset på sine nettsider.

Versjon for smarttelefon
– Alle med interesse for traumebehandling har nå muligheten til å laste ned traumemanualen på en enkel måte. Tanken er at fagpersoner raskt kan oppdatere seg på hvordan man håndterer de alvorlige skadene som kommer til sykehuset, sier Josef Kleven i avdeling for traumatologi.

Applikasjonen kan legges inn på Apples smarttelefon Iphone. Da får man hele traumemanualen i elektronisk versjon tilgjengelig uavhengig av tid og sted. Det jobbes nå med en Ipad versjon, som kommer i løpet av året. Android er også på ønskelisten, og Kleven lover å  komme tilbake med mer om dette senere i høst.

Organisert i tre hovedkategorier
I applikasjonen er den 200 sider lange papirmanualen fordelt på tre organiserte hovedkategorier: initiell behandling, organskader, spesialemner. En bruker kan lagre tema som er viktige under favoritter.

– Traumemanualen kom ut første gang i 1984 og har de siste årene blitt oppdatert hvert tredje år. Avdeling for traumatologi vil på denne måten dele mange års erfaring fra skadebehandling på Oslo universitetssykehus. Veien til denne kunnskapen er nå blitt mye kortere. Vi vil nå kunne oppdatere manualen oftere, sier Kleven

Opptatt av tilgjengelig kunnskap

– Vi håper kunnskapen om traumefaget blir mer tilgjengelig for alle som er opptatt av akutt skadebehandling. Leger eller sykepleiere som trenger en rask oppdatering, eller studenter som vurderer en karriere innen traumefaget, har nå lett tilgang til relevant informasjon om vurdering og behandling av alvorlige skader, framholder Kleven.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Se opptak fra Post-ESMO-seminaret her!

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!