Blir direktør i RBUP

Lege og professor Arild Bjørndal blir ny direktør i RBUP Øst og Sør.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.


Når nåværende direktør Helen Johnsen Christie i Regionsenter for barn og unges psykiske helse (RBUP Øst og Sør) forlater stillingen sin i høst, overtar forsker og professor i samfunnsmedisin, Arild Bjørndal.
Et viktig felt
I dag er Arild Bjørndal forsker ved Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten og undervisningsleder i samfunnsmedisin ved Universitetet i Oslo.
- Barns psykiske helse er en av de aller viktigste, om ikke den viktigste, folkehelseutfordring vi står overfor i vår tids samfunn, og RBUP Øst og Sør står midt i arbeidet med å bidra til bedre forebygging og behandling på dette feltet, uttaler Bjørndal.
Bred bakgrunn
Bjørndal er lege og har en omfattende forskerkarriere bak seg. Han har hatt flere lederstillinger og har jobbet redaksjonelt, blant annet i Dagens Medisin. Han var en av initiativtakerne til Kunnskapssenteret, og han var med på å dra i gang det elektroniske biblioteket for norsk helsetjeneste ved Helsebiblioteket.
Han er blant annet styreleder i The Campbell Collaboration, en organisasjon som lager kunnskapsoversikter på feltene utdanning, kriminalitetsforebygging, barnevern og annet sosialt arbeid.
Blir på RBUP
Arild Bjørndal begynner i den nye jobben 1. oktober.
Helen Johnsen Christie blir værende på RBUP som fagperson, med spesielt engasjement innen traumefeltet og arbeid med minoritetsproblematikk.
Folk i farten, Dagens Medisin 12/10

Powered by Labrador CMS