Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Blir ny generalsekretær i Dnlf

Geir Riise er ansatt som generalsekretær i Den norske legeforening (Dnlf). Han tar over etter Terje Vigen.

Publisert: 2008-11-12 — 11.24 (Oppdatert: 2015-05-21 — 21.15)
Denne artikkelen er over syv år gammel.Geir Riise (født 1955) kommer til Legenes Hus fra jobben som HMS-direktør i Posten Norge. Tidligere har Riise arbeidet som daglig leder i Hjelp 24 Bedriftshelsetjeneste.

Legeforeningen har i sine lover et krav om at generalsekretæren må være utdannet lege. Geir Riise studerte medisin i Tromsø, og i 1984 ble han cand.med.

Helse og politikk
I mesteparten av sitt yrkesaktive liv har Legeforeningens nye generalsekretær arbeidet med helse, miljø og sikkerhet (HMS) i bedrifter, blant annet ti år i Statoil og seks år i NHO.

Geir Riise har i en årrekke vært engasjert i politisk, frivillig og faglig arbeid med fokus på rus-, alkohol- og helsepolitikk. Blant annet er han leder i Nasjonalt Råd for Tobakksforebygging, styreleder for Trasopklinikken i Oslo og varamedlem til Vinmonopolets styre.

Vil styrke posisjonen
Riise har en Master i Health Administration og har lang og omfattende ledererfaring fra en rekke bedrifter.

– Det er viktig å opprettholde god tillit mellom lege og pasient. Legeforeningen har allerede oppnådd mye, og har en sterk posisjon blant alle landets leger. Jeg ser det som en sentral oppgave, sammen med sentralstyret og sekretariatet, å bidra til å beholde og forsterke den gode posisjonen til beste for alle leger. Dette fordi alle leger hver dag, på hver sin måte, spiller en avgjørende rolle overfor pasientene, sier Geir Riise på Legeforeningens nettside.

Teamorientert
Han gleder seg til å gå løs på spennende oppgaver, å bli kjent med sentralstyret som kollegium og, sammen med dem, utvikle og gjennomføre den vedtatte politikk i foreningen i samarbeid med sekretariatet.

– Jeg ser på meg selv som en som jobber best gjennom å lede team. Man skaper de beste resultatene når man legger til rette for at alle byr litt mer på seg selv, sier Geir Riise.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Se opptak fra Post-ESMO-seminaret her!

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!