Foto:

Høie har gitt Bodø utsatt Akson-frist

Bodø kommune, en av «foregangskommunene» for Akson, har fått innvilget en ukes utsettelse på å signere intensjonserklæringen.

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Det melder Ida Pinnerød, ordfører (Ap) på sin egen Facebook-side tirsdag.

– Som en av foregangskommune i AKSON, som er et arbeid for å finne en løsning, er det derfor viktig for oss å få gode svar på viktige spørsmål før vi forplikter oss til det som kan bli et av de største digitaliseringsprosjektene i Norge. Derfor har vi bedt om utsatt frist på å signere videre samarbeid. Vi har fått en uke utsatt frist, og i dag var vi invitert til møte om dette med helseministeren, skriver hun.

Dagens Medisins artikler om En innbygger, en journal og Akson er samlet her.

I utgangspunktet hadde Helse- og omsorgsdepartementet satt frist for signering av en intensjonserklæring til 1. juli. Men som Dagens Medisin tidligere har omtalt, har både OsloBodø, Stavanger og Nannestad kommuner stilt seg kritisk til den korte tidsfristen departementet har satt, og bedt om mer tid til å sette seg inn det omstridte journalprosjektet til en totalkostnad på 22 milliarder kroner.

Kommunene får nemlig bare få timers frist til å sette seg inn i en ekstern kvalitetssikring som skal være grunnlag for videre behandling av Akson, før de eventuelt signerer intensjonserklæringen om at de støtter prosjektet.

I forrige uke gikk Bodø, Oslo og Stavanger sammen om å skrive et brev til helseminister Bent Høie (H) der de ba om utsatt frist. Nå har altså Bodø fått innvilget en liten utsettelse.

Akson er tenkt som et spleiselag mellom staten og kommunene; derav intensjonserklæringen: For at staten skal være m finansiere sin andel av Akson må det sannsynliggjøres at et tilstrekkelige antall kommuner ønsker å ta felles kommunal journal i bruk.

Powered by Labrador CMS