Helseminister Bent Høie (H) (t.h) og Helse- og omsorgsdepartementet mener finansminister Jan Tore Sanner (H) og Finansdepartementet  må svare på spørsmål om Akson. Men Finansdepartementet mener dette er Helse- og omsorgsdepartementets ansvar. De sender spørsmålet i retur. Foto:

Helseminister Bent Høie (H) (t.h) og Helse- og omsorgsdepartementet mener finansminister Jan Tore Sanner (H) og Finansdepartementet  må svare på spørsmål om Akson. Men Finansdepartementet mener dette er Helse- og omsorgsdepartementets ansvar. De sender spørsmålet i retur.

Foto:

HOD: Finansdepartementet må svare Finansdepartementet: HOD må svare

Direktoratet for e-helse viser til Helse- og omsorgsdepartementet (HOD). Helse- og omsorgsdepartementet viser til Finansdepartementet. Finansdepartementet viser til Helse- og omsorgsdepartementet.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Som Dagens Medisin skriver kan ikke direktør for Direktoratet for e-helse Christine Bergland, svare på om reglene for å unnlate høring om milliardprosjektet Akson er fulgt.

For å unnlate en høring, sier utredningsinstruksen at dette skal besluttes av den øverste leder i det ansvarlige forvaltningsorganet. Dette er Christine Bergland, direktør i Direktoratet for e-helse.

En slik beslutning skal også være «skriftlig begrunnet, og skal følge saken».

Dagens Medisin stilte spørsmål til Christine Bergland om dette mandag.

Tirsdag henviser Direktoratet for e-helse til Helse- og omsorgsdepartementet for svar på spørsmålene.

Helse- og omsorgsdepartementet fikk våre spørsmål tirsdag.

Onsdag ettermiddag svarer Helse- og omsorgsdepartementet, først at de skal svare, men at de ikke vet når de vil svare på grunn av mye å gjøre - og deretter at at det er Finansdepartementet som må svare på disse spørsmålene.

Finansdepartementet får dermed de samme spørsmålene som Bergland og Høie.

Men vi får dem i retur etter få minutter.

Finansdepartementet er ikke enig i at de skal svare:

Finansdepartementets kommunikasjonsavdeling skriver til Dagens Medisin at de henviser tilbake til Helse- og omsorgsdepartementet, som er ansvarlig for saken.

Powered by Labrador CMS