Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

JA ELLER NEI? Verken helseminister Bent Høie eller e-helsedirektør Christine Bergland kan gi noe svar på om de har fulgt reglene som gjelder for beslutningen om å unnlate å sende Akson-prosjektet til offentlig høring.

Kan ikke svare på om Akson-beslutning eksisterer

Verken e-helsedirektør Christine Bergland eller statsråd Bent Høie (H) kan svare på om reglene for å unnlate høring om milliardprosjektet Akson er fulgt.

Publisert: 2020-08-19 — 14.36
Denne artikkelen er over ett år gammel.

Som Dagens Medisin skriver, vil ikke statsråd Bent Høie (H) sende det svært omstridte milliardprosjektet Akson til høring. Prosjektet er ment å skal gi kommunene felles journal og beregnet til koste 22 milliarder og skal ta minst ti år å ferdigstille.

LES OGSÅ
Vil ikke sende milliardprosjekt på høring – får kritikk av juss-ekspert

Han får kritikk av juss-ekspert ved UiO, førsteamanuensis ved juridisk fakultet, Jon Christian Fløysvik Nordrum, som mener dette kan være brudd på regjeringens egen utredningsinstruks. Politikere og andre aktører krever nå en høring.

Dagens Medisins artikler om Akson og En innbygger En journal er samlet her


Men for å unnlate en høring, sier utredningsinstruksen at dette skal besluttes av den øverste leder i det ansvarlige forvaltningsorganet. Dette er Christine Bergland, direktør i Direktoratet for e-helse.

En slik beslutning skal også være «skriftlig begrunnet, og skal følge saken».

Dagens Medisin stilte spørsmål til Christine Bergland mandag, via epost, der vi viser til utredningsinstruksen, og spør om det er fattet en slik beslutning, om den er journalført og hvor den eventuelt er det, ettersom vi ikke kan finne den journalført som medfølgende til saken.

LES OGSÅ
Krever høring om journalprosjekt

Tirsdag henviser Direktoratet for e-helse til Helse- og omsorgsdepartementet for svar på spørsmålene. Helse- og omsorgsdepartementet fikk våre spørsmål tirsdag. Onsdag ettermiddag har Dagens Medisin fortsatt ikke fått svar på spørsmålene.

Seniorrådgiver Per Aubrey Bugge Tenden i departementets kommunikasjonsavdeling sier til Dagens Medisin at departementet jobber med et svar, men at han ikke kan si når det eventuelt vil foreligge.

Oppdatert: Imidlertid får Dagens Medisin, like etter at denne saken ble publisert, onsdag,  en epost fra Helse - og omsorgsdepartementet, som sier at det er Finansdepartementet som må svare på spørsmålene våre. Spørsmål er rettet til Finansdepartementet.

 

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!