Bodø-ordfører Ida Pinnerød (Ap) krever sammen med Høyre flere svar før de vil støtte det videre arbeidet med Akson. Foto:

Bodø-ordfører Ida Pinnerød (Ap) krever sammen med Høyre flere svar før de vil støtte det videre arbeidet med Akson.

Foto:

Bodø kommune krever flere Akson-svar

Et enstemmig bystyre i Bodø krever flere svar om den nasjonale kommunale journalen Akson før de vil gi sin støtte til prosjektet.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Det var Høyre og Aps forslag som ble enstemmig vedtatt onsdag. De vil ha flere svar før de signerer intensjonserklæringen, som helseminister Bent Høie (H) innstendig har bedt kommunene om å signere, og ber om utsettelse. Fristen kommunene har fått er 1.juli.

–   Det er et kanskje et paradoks at vi fra Høyre er skeptisk, særlig siden helseministeren har vært så tydelig på at intensjonserklæringen må signeres.

Dette sa Espen Andre Rokkan, bystyremedlem (H) og leder av kontrollutvalget i Bodø kommune. Han er sammen med Bodø-ordfører Ida Pinnerød (Ap) kritisk til Akson slik konseptet er presentert.

–   Og for all del, intensjonsavtalen er ikke problematisk i seg selv, men de politiske føringene som ligger i neste skritt. Så det er ikke selve avtalen, men det at man er i gang med mange aspekter som skal rigges i fellesskap.

–  Vi trenger flere svar før vi bestemmer oss, Satser man på åpne standarder, får man til informasjonsdeling mellom kommune og stat, var blant spørsmålene Rokkan viste til.

– Nå ber vi Helse og omsorgsdepartementet om utsettelse, og spiller ballen over til formannskapet, sa Rokkan.

Forslaget ble enstemmig vedtatt.

Formannskapet, som dermed få saken tilbake, skal behandle saken 18. juni.
Også Oslo kommune har krevd flere svar før de eventuelt signerer.

Powered by Labrador CMS