SKAL KOORDINERE: Christian Kersten skal blant annet sørge for at det blir balanse mellom industriinitierte og forskerinitierte studier - og at alle leger kan delta. Arkivfoto.

Foto:

Han skal koordinere kliniske kreftstudier på Ahus

Kreftlege Christian Kersten skal være motoren i satsingen på kliniske kreftstudier ved Akershus universitetssykehus (Ahus).

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Kersten har tidligere jobbet ved Sørlandet sykehus og deretter i Roche.
Han sluttet i Roche for å innta en rolle i et innovasjonsprosjekt mot nervesmerter, som han har vært engasjert i lenge. Dagens Medisin har tidligere omtalt prosjektet, som går ut på å teste ut en kreftmedisin mot alvorlige  nervesmerter.

Parallelt oppsto muligheten til å være «motoren» i å legge til rette for at det kjøres flere kliniske studier på alle kreftområder ved onkologisk avdeling på Ahus, forteller Kersten, som legger til at dette er i tråd med den nasjonale handlingsplanen for kliniske studier.

Ifølge sykehuset ble funksjonen som koordinator for kliniske studier opprettet på grunn av Kersten sine kvalifikasjoner, og et ønske om å tilrettelegge for flere studier - også for å sikre balanse mellom industriinitierte og forskerinitierte studier.

– I tillegg er min jobb å sørge for at alle legene kan delta, sier Kersten.
– Vi går fra en tradisjon der deltakelse i kliniske studier har vært preget av de enkelte legenes personlige motivasjon, men onkologisk avd på AHUS vokser og man ser nå et behov for en koordinerende rolle.

Ahus sitt opptaksområde dekker ti prosent av Norges befolkning, viser Kersten til.

–  Vi skal gjøre dette til et så attraktivt studiesenter som mulig.

Kersten skal også jobbe som GI-onkolog ved sykehuset.

Powered by Labrador CMS