Åpent brev til helseministeren

Fastlegene i Skien har registrert at helseminister Bent Høie har innkalt til foretaksmøte, og vi ber om at statsråden redder rusbehandlingen i Telemark.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Innlegg: Johanna Heiberg Johansen og Sissel Borthne Gundersen,
på vegne av fastlegene i Skien

FASTLEGENE I SKIEN er bekymret for konsekvensene for rusavhengige i Telemark når Helse Sør Øst vil redusere behandlingstilbudet i fylket fra våren 2018. Vi mener det er et stort tap for rusbehandlingen i Telemark dersom Borgestadklinikken må legge ned avrusingsavdelingen, tvangsbehandling for gravide, utredningsavdelingen og poliklinisk tilbud for pårørende.

I dag er det ventetid for å bli innlagt til avrusing og fastlegene opplever at det er for få avrusingsplasser. Helse Sør Øst plasserer ti avrusingsplasser ved Sykehuset Telemark. Fastlegene understreker at det er behov for disse – i tillegg til dagens plasser ved Borgestadklinikken.

ANERKJENT TILBUD. Tilbudet til gravide ved Borgestadklinikken er anerkjent internasjonalt. En må også huske at tvang er et alvorlig inngrep, og da er det ikke likegyldig om disse sårbare kvinnene får være nær familie eller må sendes til en annen del av landet.

Innleggelse i en utredningsavdeling med trygge rammer og rusfrihet, er for mange rusbrukere nødvendig for å utrede ADHD, annen tilgrunnliggende psykisk lidelse og ruslidelse.

GRIP INN, STATSRÅD! Barn som vokser opp med rusbrukende voksne, påføres traumer. Borgestadklinikken har et solid tilbud til pårørende, som fastlegene ser stor nytte av.

Rusfeltet trenger styrket innsats, ikke nedskjæringer! Borgestadklinikken yter et faglig solid tilbud som fastlegene ønsker å beholde. Fastlegene i Skien har registrert at helseministeren har innkalt til foretaksmøte i denne saken, og ber om at helseministeren redder rusbehandlingen i Telemark.

Ingen oppgitte interessekonflikter

Powered by Labrador CMS