NY RÅDSLEDER: Camilla Stoltenberg, direktør i Folkehelseinstituttet. Foto: Per Corneliussen

Tar over som leder for HelseOmsorg21-rådet

Camilla Stoltenberg, direktør ved Folkehelseinstituttet, overtar etter John-Arne Røttingen.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

John-Arne Røttingen ledet strategigruppen som utarbeidet HelseOmsorg21-strategien, og har siden vært leder av HelseOmsorg21-rådet.

I juni ble det kjent at Røttingen blir administrerende direktør i Forskningsrådet fra mars neste år. Da uttalte han til Dagens Medisin at han ville be Helse- og omsorgsdepartementet finne en arvtaker til rådslederfunksjonen i HelseOmsorg21.

Les også: Lover ikke mer penger til helseforskning

Nå er arvtakeren på plass. Camilla Stoltenberg, direktør i Folkehelseinstituttet, overtar ansvaret fra og med i dag. Lederperioden er satt til utgangen av 2018. Stoltenberg er lege og forsker som siden 2012 har vært direktør for FHI.

HelseOmsorg21-rådet skal bidra til «samkjørt og helhetlig oppfølging av HelseOmsorg21-strategien», ifølge mandatet fra Helse- og omsorgsdepartementet. Rådet erstatter Topplederforum for HelseOmsorg21, og er et mindre, mer operativt råd som skal sikre møteplasser for de ulike aktørene.

Ett av rådets oppgaver er å utarbeide en årlig rapport om status for oppfølgingsarbeidet.
Rådet består av 28 personer fra næringsliv, sykehus, universitetene og høyskolene, offentlig forvaltning, kommunesektoren og brukerorganisasjoner, blant annet Karita Bekkemellem i Legemiddelindustrien og Anne Lise Ryel i Kreftforeningen.

Powered by Labrador CMS