OMSTRIDT: Statens helsepersonellnemnd mener Rolf Luneng er uegnet til å utøve yrket. Han får likevel støtte fra tidligere pasienter, her i form av cirka 50 skopar utenfor Oslo tinghus. Foto: Målfrid Bordvik

Sko-støtte til borreliose-lege

Mandag startet rettssaken der den tidligere legen Rolf Luneng prøver å få lisensen tilbake.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Rolf Luneng mistet legeautorisasjonen i 2013 etter at han først fikk en advarsel av Statens helsetilsyn. Ifølge Helsetilsynet brøt Luneng helsepersonellovens krav til forsvarlig virksomhet ved å forskrive bredspektret antibiotika og antimalaria-legemidler.

«Behandlingen var ikke i tråd med god praksis, verken når det gjaldt utredning, indikasjon, kombinasjon av antibiotika, dosering eller lengde av behandlingen», skrev tilsynet.

Luneng klaget beslutningen inn for Statens helsepersonellnemnd, men nemnda opprettholdt vedtaket. Han har gått til sak mot helsepersonellnemnda i et forsøk på å få lisensen tilbake.

Det er satt av seks dager til saken i Oslo tingrett, ifølge NTB.

Da saken startet hadde pasienter en markering utenfor tinghuset for å støtte legen. Siden mange av de tidligere pasientene er for syke til å møte personlig, sender de sko i sitt fravær, opplyser Trude Eker, som er talskvinne for gruppen og en av initiativtakerne bak støttemarkeringen.

Les også: Ber leger engasjere seg i borreliose-debatten

Powered by Labrador CMS