Fylkeslegen vil følge Kongsvinger-saken nøye

Assisterende fylkeslege i Hedmark, Sissel H. Bergaust, forventer å bli holdt oppdatert om effekten av tiltakene ved Kongsvinger sykehus.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

UNØDIGE: En rapport fra Kongsvinger sykehus viste nylig at opp mot 60 prosent av de 50 siste dødsfallene trolig kunne vært forebygget. Foto: Sykehuset Innlandet

En rapport fra Kongsvinger sykehus viste nylig at opp mot 60 prosent av de 50 siste dødsfallene ved sykehuset trolig kunne vært forebygget.

Fylkeslegen i Hedmark har i brev til Sykehuset Innlandet slått fast at overdødeligheten er en betydelig kvalitetsbrist på helsetjenestene som tilbys.

Vil være tett på
Sykehuset Innlandet svarte nylig med en rekke strakstiltak som nå innføres ved Kongsvinger sykehus.

– Vi ser at sykehuset vil følge opp etterlevelsen av tiltakene nøye, gjennom møter i Kvalitets- og pasientsikkerhetsutvalgets møter hver andre uke. Vi forventer å få fortløpende informasjon om hvordan det går, og vi vil være tett på når det gjelder oppfølgingen av denne saken, sier Bergaust.

– Tar det alvorlig
Hun opplever at ledelsen ved Sykehuset Innlandet tar saken på alvor.

– Det er vanskelig å gjøre endringer i store organisasjoner, og det er viktig å få aksept for at endringene er nødvendige. Men vi har tro på at sykehuset virkelig vil gjøre en innsats for å få til forbedringer, sier Bergaust.

Fylkeslegen vil også følge med på om strakstiltakene får innvirkning på antall klagesaker ved Kongsvinger sykehus.

Powered by Labrador CMS