RETTSMEDISIN: Ansvaret for virksomheten med rettsmedisin overføres til Oslo universitetssykehus. Ingen av medarbeiderne skal fysisk bytte arbeidsplass, iføle Folkehelseinstituttet. Illustrasjonsbilde fra FHI: Jimmy Linus Foto:

Rettsmedisinske fag overføres til Helse Sør-Øst

– For Folkehelseinstituttet betyr dette at vi mister fagkompetanse på flere folkehelseområder, sier FHI-direktør Camilla Stoltenberg. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

TETT SAMARBEID: – Rettsmedisinske fag samarbeider i dag tett med mange fagområder på Oslo universitetssykehus og deler også flere lokaler, uttaler helseminister Bent Høie (H) i pressemeldingen fra HOD. Foto: Vidar Sandnes

Regjeringen har i det reviderte nasjonalbudsjettet bestemt at rettsmedisinske fag skal overføres fra Folkehelseinstituttet (FHI) til Helse Sør-Øst RHF, skriver Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) i en pressemelding.
Ifølge departementet skal den nye organiseringen tre i kraft fra 1. januar 2017.


– Samarbeider med OUS
– Rettsmedisinske fag samarbeider i dag tett med mange fagområder på Oslo universitetssykehus og deler også flere lokaler, uttaler helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) i pressemeldingen.


– Sammenslåingen vil legge til rette for tettere faglig samarbeid, økt tilgang til medisinsk og teknologisk kompetanse, moderne utstyr og en mer effektiv utnyttelse av infrastruktur og lokaler, sier helseministeren.

KLOK AVGJØRELSE: Administrerende direktør i Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg, medgir at regjeringens beslutning er velbegrunnet og virker klok. Her avbildet under et tidligere DM Arena. Foto: Rune Thorstein


– Mister kompetanse
Folkehelseinstituttet skriver på sine nettsider at flyttingen i praksis betyr at arbeidsforholdet til medarbeiderne på området overføres til Oslo universitetssykehus (OUS) som ny arbeidsgiver. Imidlertid legges det foreløpig ikke opp til at medarbeiderne fysisk skal bytte arbeidslokaler.
– For Folkehelseinstituttet betyr dette at vi mister fagkompetanse på flere folkehelseområder. Samtidig ser jeg at beslutningen er velbegrunnet og virker klok, uttaler administrerende direktør i FHI, Camilla Stoltenberg, på instituttets nettsider.


– Vi skal gjennomføre dette på en måte som gjør overgangen smidig for våre oppdragsgivere og medarbeidere, fortsetter Stoltenberg.


Hun fremholder at FHI vil fortsette samarbeidet med forskere og andre ved rettsmedisinske fag på tvers av institusjonene, for å kombinere kompetanse og ressurser.

RETTSMEDISINSKE FAG

Rettsmedisin utfører oppdrag fra politi, domstoler, kriminalomsorgsvesen, Utlendingsdirektoratet, NAV, sosial- og barneverntjeneste, kommersielle bedrifter og helsetjenesten, ifølge departementet. Fagene omfatter: - Rettspatologi - Rettsgenetikk - Rettstoksikologi- Klinisk rettsmedisin. KILDE: Helse- og omsorgsdepartementet


Ansvar
Virksomheten som drives rundt rettsmedisinske fag gjør oppdrag fra offentlige organ som politiet og domstoler i tillegg til kommersielle bedrifter og helsetjenesten, opplyser HOD.

De har ansvar for å koordinere det landsdekkende tilbudet om dødsstedsundersøkelser ved plutselig/uventet barnedød. Fagavdelingen gjør også aldersvurderinger av mindreårige asylsøker

Powered by Labrador CMS