GJENNOMGANG: Else Lise Skjæret, ansattrepresentant for Fagforbundet i OUS-styret, er kritisk til å vedta et sykehusbudsjett for 2016 før ledelsen og Helse Sør-Øst kommer tilbake med gjennomgang av aktiviteten innen psykisk helse og rus. Foto: Øyvind Bosnes Engen

– Problematisk å vedta budsjett før «den gylne regel»-gjennomgang

OUS og Helse Sør-Øst gjør ny gjennomgang for å oppfylle «den gylne regel».

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

RADIUMHOSPITALET, OSLO: Som Dagens Medisin har skrevet, er de tillitsvalgte ved Oslo universitetssykehus (OUS) bekymret for følgene sykehusets 2016-budsjett får for psykisk helse og rusbehandling.

Ansattorganisasjonene hevder dette er en nedbygging av tilbudet, i strid med «den gylne regel», som sier at veksten innen psykisk helse og rus skal være større enn i somatikken.

Nye tall i januar
Under sykehusets styremøte torsdag meldte OUS-ledelsen at budsjettmålene for disse fagområdene kommer til å bli endret, og at styret vil bli forelagt justerte tall til styremøtet i januar 2016. Bakgrunnen er ifølge ledelsen at Helse Sør-Øst ikke oppfyller «den gylne regel», gitt de budsjettene helseforetakene i regionen foreløpig har meldt inn.

– Måltallene innenfor psykisk helsevern og rusbehandling kommer til å bli endret. Det gjelder særlig barne- og ungdomspsykiatrien hvor i hvert fall veksten innen polikliniske konsultasjoner må øke noe, uttalte viseadministrerende direktør Morten Reymert i en orientering overfor styret.

Budsjett vedtatt
Ledelsen varslet at den vil diskutere saken med Klinikk for psykisk helse og avhengighet, og at det er et mål at økt vekst innen psykisk helse og rus i minst mulig grad går på bekostning av øvrig sykehusdrift. Budsjettet for 2016 ble likevel vedtatt under styremøtet.

– Når det gjelder «den gylne regel» så synes jeg det er problematisk å være med på å vedta et budsjett når man ikke vet hva som blir resultatet av gjennomgangen i Helse Sør-Øst, særlig sett i forbindelse med de drastiske forslagene som ligger i budsjettet fra klinikken, uttalte Else Lise Skjæret, ansattrepresentant for Fagforbundet, under styremøtet.

Powered by Labrador CMS