Illustrasjonsbilde / Colourbox Foto:

Godkjenner ikke-sentralstimulerende ADHD-legemiddel

Den europeiske legemiddelmyndigheten EMA godkjenner guanfacin hydroklorid (Intuniv) for behandling av barn med ADHD.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Legemiddelet er godkjent for å behandle barn og unge mellom 6 – 17 år som ikke kan få sentralstimulerende behandling, dersom slike legemiddel ikke passer eller har effekt, heter det i en pressemelding fra legemiddelprodusenten.


Kombineres med tiltak
Guanfacin hydroklorid kan brukes som en del av større ADHD-behandlingsprogram, som omfatter psykologiske, pedagogiske og sosiale tiltak. Legemiddelet tas en gang daglig, enten på morgenene eller på kvelden, står det i pressemeldingen.
– Et nytt behandlingsalternativ vil bety flere muligheter for optimal behandling og en ytterligere individuell tilnærming.
Særlig til pasienter som ikke har tilstrekkelig respons eller opplever bivirkninger av behandling med sentralstimulerende medisiner, sier Miriam Vestin, overlege og spesialist i barne- og ungdomspsykiatri ved Origosenteret hos Kirkens Bymisjon, i pressemeldingen.
– En tredjedel uten respons
– Internasjonale studier har vist at det er opptil en tredjedel av barn og unge som ikke responderer optimalt på sentralstimulerende legemidler. Derfor er det bra at barn som har behov for ulik behandling kan få et alternativ, sier Vestin overfor Dagens Medisin.
– Legemiddelet har samme symptomlindring og funksjonsøkning som et tilsvarende sentralstimulerende legemiddel, men virker gjennom ulike reseptorer (agonister) i hjernen.
Vestin påpeker at dette er et legemiddel som er godkjent for pasienter hvor sentralstimulerende legemiddel ikke har blitt tolerert eller hatt noen effekt, eller er upassende.
Interessekonflikter: Miriam Vestin opplyser at hun har mottatt foredragshonorar fra legemiddelprodusenten Shire, i forbindelse med et seminar om individuelt behandling, tilknyttet til lanseringen av preparatet Elevanse.

Powered by Labrador CMS