Skal ha truet klinikkdirektør – trakk seg fra jobben

En avdelingsdirektør i Statens helsetilsyn har ifølge Aftenposten trukket seg fra stillingen og som leder av Undersøkelsesenheten etter at hun skal ha kommet med truende uttalelser til en klinikkdirektør.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Direktør Jan Fredrik Andresen i Statens helsetilsyn bekrefter over Aftenposten at Gro Vik Knutsen har trukket seg som leder i Undersøkelsesenheten og som avdelingsdirektør i Statens helsetilsyn.

Det skjer etter uttalelser hun kom med til klinikkdirektør ved Oslo universitetssykehus, Olav Røise. 

Aftenposten skriver at ifølge et brev fra Røise til direktør Jan Fredrik Andresen, ble Røise oppringt av Knutsen 23. juni i år, rett etter at Røise i Aftenposten hadde gått hardt ut mot konklusjonen i den foreløpige rapporten i den såkalte Daniel-saken.
Saken gjaldt en knapt tre år gammel gutt, innlagt på Molde sjukehus, som døde etter komplikasjoner i forbindelse med operasjon for blødning etter en mandeloperasjon.  

I en foreløpig rapport, konkluderte Statens helsetilsyn med at det ble gitt forsvarlig helsehjelp.

Knudsen skal ifølge Røise ha sagt at det kunne «ramme ham» hvis han gikk ut offentlig med kritikk og at det ville gå utover leger på Molde sjukehus.
Helsetilsynet beklager
Til Aftenposten sier Jan Fredrik Andresen i Statens helsetilsyn at han har tatt kontakt med Røise og beklaget på vegne av etaten.

I sammendraget av den foreløpige rapporten fra Statens helsetilsyn heter det: «Statens helsetilsyn konkluderer med at pasienten fikk forsvarlig helsehjelp ved Molde sjukehus.Videre at dokumentasjonsplikten er oppfylt, men at foretakets oppfølging av hendelsen ikke har vært i tråd med kravene til kontinuerlig forbedring. Det er ikke funnet forhold som tilsier at helsepersonell har handlet uforsvarlig.»

Informasjonsdirektør Nina Vedholm i Statens helsetilsyn sier til Aftenposten at det er for tidlig å si om Knutsens avgang vil få noe å si for konklusjonene i den endelige rapporten i saken.

Powered by Labrador CMS