CEPI gir støtte for å utvikle apekoppvaksiner

Vaksinealliansen CEPI bevilger 375.000 dollar til britiske legemiddelmyndigheter for å fremme standardisering og utvikling av vaksiner mot apekopper.

Publisert

I en pressemelding skriver alliansen at summen, som tilsvarer drøyt 4,4 millioner kroner, går til det britiske legemiddelbyrået (MHRA) og det britiske helsesikkerhetsbyrået (UKHSA). De skal sammen utvikle nødvendige laboratorieverktøy og standardisere evalueringen av vaksiner mot apekopper. Det gjelder også de alminnelig godkjente koppevaksinene.

De verktøyene som utvikles av de to byråene, skal gjøres tilgjengelig for det internasjonale forskersamfunnet og dermed bidra til bekjempelsen av apekopper.

Koalisjonen for forebygging av epidemier og pandemier (CEPI) har hovedkontor i Norge. Alliansen ble lansert i Davos i 2017 av Norge, India, Tyskland, Japan, Bill & Melinda Gates Foundation, britiske Wellcome Trust og Verdens Økonomiske Forum. Målet er å utvikle og være forberedt på å ta i bruk nye vaksiner for å kunne forebygge fremtidige epidemier

Powered by Labrador CMS