DIALOG: Tidligere klinikkleder Otto Smiseth ved OUS åpner for dialog med ledelsen om sin lønnsavtale. Det skjer etter massiv kritikk og medieomtale av avtalen.  Foto: Vidar Sandnes
DIALOG: Tidligere klinikkleder Otto Smiseth ved OUS åpner for dialog med ledelsen om sin lønnsavtale. Det skjer etter massiv kritikk og medieomtale av avtalen. Foto: Vidar Sandnes

Smiseth åpner for dialog om sin gullkantede avtale

Den tidligere klinikklederen Otto Smiseth ved OUS fikk beholde lønnen på 1.9 millioner i to år etter at han gikk av som leder da han fylte 70 år. Nå åpner han for ny dialog med ledelsen om avtalens innhold.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

– Jeg ønsker ikke å stille til intervju om avtalen, men er innstilt på videre dialog med arbeidsgiver om innholdet i den, skriver Otto Smiseth via medievakten vd Oslo universitetssykehus (OUS).

Dagens Medisin har avdekket at den tidligere klinikkleder ved Hjerte-, lunge- og karklinikken ved OUS i juni i år inngikk en avtale om at han får beholde sin  lederlønn på 1.9 millioner kroner frem til han går av med pensjon når han fyller 72 år.

I avtalen, som er undertegnet av Smiseth og daværende OUS-direktør Bjørn Erikstein bare fem dager før Erikstein trakk seg som direktør, sikres Smiseth også ni måneders forskningspermisjon for faglig oppdatering. Etter det skal han jobbe som overlege og forsker ved klinikken han tidligere ledet.

Reaksjonene lot ikke vente på seg etter omtalen av avtalen i Dagens Medisin. Styreleder Gunnar Bovim ved OUS sier at avtalen er for raus og at innholdet ikke står seg. Også sentrale helsepolitikere reagerte kraftig og mener det nå må bli slutt på denne typen avtaler.

Vil ha dialog om avtalen
Otto Smiseth har tidligere ikke ønsket å kommentere avtalen han har fått på vei inn i pensjonisttilværelsen. Men etter at også TV2 stilte spørsmål ved avtalen, sier han nå at han åpner for dialog med ledelsen om avtalens innhold. Hva det konkret innebærer, vil hverken Smiseth eller ledelsen ved OUS svare på.

-Sykehusledelsen ønsker ikke å kommentere denne saken, men viser til uttalelsene fra styreleder. Det er startet en gjennomgang av reglene rundt lederkontrakter og hvordan vi håndterer de sakene der ledere går tilbake til en fagstilling, skriver medievakten ved OUS til Dagens medisin.

Powered by Labrador CMS