– Hva med å reservere seg mot alle kvinner generelt?

- Hva med å reservere seg mot å motta kvinner generelt. Eller alle kvinner i fertil alder?, sier gynekologiprofessor.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

RESERVASJON MOT KVINNER: Professor Ole Erik Iversen sier forslaget om reservasjonsadgang kolliderer med virkeligheten. Foto: Arkivfoto

Gynekologiprofessor Ole Erik Iversen har tidligere gått ut og advart om det han mener er en uthuling av abortloven, dersom fastlegene får reservasjonsadgang.
Les også: Det foregår en snikjustering av abortloven - fastlegene tar seg til rette
Gråsoner
Det nye forslaget om at avgjørelsen om slik reservasjonsadgang skal delegeres til kommunene grenser til ansvarsfraskrivelse fra helsemyndighetene, mener Iversen.
- En vilkårlig reservasjonsrett kan fort bli følgen, i strid med prinsippet om likhet for loven, skriver han i et debattinnlegg på bt.no.
Det er ikke lett å få vedtatt noe som mange også i Høyre selv er imot, skriver han, og viser til at ordførere og kommunestyrer i de største byene allerede signaliserer uenighet.

- Hva med diskusjonen om hva man kan reservere seg for? Hvor går grensen? Ved abort, p-piller, spiral eller infertilitet? Her blir mange gråsoner og uklarheter, viser Iversen til.

- Reservere seg mot alle kvinner i fertil alder?
- Istedenfor at leger som innrømmer reservasjon årlig må sende brev til alle kvinner i fertil alder på listen - hva med å reservere seg mot å motta kvinner generelt? Det ville bli uten gråsone, skriver Iversen i Bergens Tidende.
Til Dagens Medisin sier Iversen at man endatil burde omformulere dette til "å reservere seg mot å motta kvinner i fertil alder generelt"

Onsdag formiddag tas temaet opp i Stortingets spørretime, se nett-tv her.

Powered by Labrador CMS