Etterlyser risikovurdering

Representant for de ansatte mener at en risikovurdering – av hvordan det nye budsjettet for Oslo universitetssykehus slår ut i praksis – burde vært på plass før det ble vedtatt.

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Foretakstillitsvalg Rita von der Fehr fra NITO er av fem ansattes representanter i styret ved Oslo universitetssykehus (OUS). Hun begrunner mandagens enstemmige budsjettvedtak slik overfor Dagens Medisin:

– I denne runden bestemte vi oss for at dette måtte vi gå for, ettersom Helse Sør-Øst har kommet oss i møte på mange av de utfordringene som vi pekte på, slik som nedbemanning og andre tiltak vi mener er urealistiske.

Etterspør helhetsvurdering
Rita von der Fehr sier at de ansatte likevel etterlyser en helthetsvurdering av hva dette budsjettet betyr i praksis.

– Vi mangler en helhetlig risikovurdering, for eksempel hvordan innsparing i én klinikk påvirker andre. Dette burde vært på plass før budsjettet ble vedtatt. Det holder ikke at dette blir gjort i ettertid, understreker Fehr overfor Dagens Medisin.

Les også: Positiv til samlokaliserte Oslo-sykehus

Opptatt av konsekvensene
Som foretakstillitsvalgt er hun opptatt av hva som blir konsekvensene av dette budsjettet, blant annet når det gjelder bemanning og kvaliteten på tjenestene. Hun trekker også frem budsjettet for service- og støttefunksjoner og spør hvordan dette vil påvirke andre klinikker.

Overfor Dagens Medisin trekker Fehr frem flaskehalsproblematikken knyttet til laboratorie- og røntgentjenester. Hun ville gjerne hatt en vurdering av hvordan budsjettet ville ha slått ut her – før det ble vedtatt.

Powered by Labrador CMS