STORT ENGASJEMENT: Verdensdagen for psykisk helse er 10. oktober.

Rekordstor interesse for Verdensdagen for psykisk helse

Foreløpig er over 3200 arrangementer registrert over hele landet for å markere FNs verdensdag for psykisk helse. I fjor var det rundt 3000.

Publisert Sist oppdatert

– Engasjementet er enormt. Antall markeringer er også rekordstort. Vi ser at både flere markeringer går over flere dager og at mange bruker anledningen til å sette i gang prosjekter som monner og varer, sier nasjonal kampanjeleder Anura Sankholkar til NTB.

I perioden 2022 til 2024 vil tema for verdensdagen for psykisk helse være møteplasser. I fjor handlet det om å skape flere møteplasser. I år handler det om hvordan gjøre møteplassene mer inkluderende, og bekjempe utenforskap og ensomhet. Mental Helse koordinerer kampanjen på oppdrag fra Helsedirektoratet.

– Vi blir ikke automatisk mindre ensomme, bare vi møtes, påpeker Sankholkar. Hun sier mange av årets markeringer gjenspeiler et ønske om å ta tak i dette.

– Spesielt fornøyd er vi med å se at arbeidslivet er kommet mye mer på banen i år. Det er veldig bra, for arbeidsplassen er en av de viktigste møteplassene vi har. Vi ser også at arbeidslivet, kommune og frivillige organisasjoner samarbeider om fellesmarkeringer og å vise fram det som finnes av lokale tilbud, Sankholkar.

Powered by Labrador CMS