SYKEPLEIER DØMT: En mann er i Sør-Rogaland tingrett dømt til fengsel for å ha misbrukt sin stilling som sykepleier til å skaffe seg seksuell omgang med to unge jenter. Foto: Annika Byrde/NTB

Sykepleier dømt for å ha hatt sex med jenter som var innlagt på ungdomspsykiatrisk

En mann er dømt til fire år og ni måneders fengsel etter at han hadde seksuell omgang med jenter han møtte mens de var innlagt på ungdomspsykiatrisk avdeling.

Publisert Sist oppdatert

Den 37 år gamle mannen ble dømt for å ha misbrukt sin stilling som sykepleier til å skaffe seg seksuell omgang, skriver Stavanger Aftenblad.

Da saken gikk i Sør-Rogaland tingrett tidligere denne måneden, erkjente mannen at han hadde hatt seksuell kontakt med to jenter som begge hadde vært innlagt på barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling (BUP) ved Stavanger universitetssjukehus da han jobbet der.

Han nektet likevel straffskyld.

Begge var innlagt på BUP som følge av alvorlige psykiske problemer. Retten peker i dommen på misforholdet og mangelen på maktbalanse som er mellom en sykepleier og psykisk syke, sårbare unge pasienter. Den ene jenta var 16 år da det seksuelle forholdet ble innledet, og retten har funnet det bevist at det skjedde overgrep både på jentas rom på BUP og i forbindelse med utflukter i sykehusets regi.

Forholdet til den andre jenta ble innledet kort tid etter at hun ble skrevet ut fra BUP. Ifølge dommen gikk relasjonen raskt fra å være en omsorgsrelasjon til seksuell omgang med et sterkt preg av utnyttelse.

Tiltaltes forsvarer, advokat Anne Kroken, sier at dommen vil bli anket.

Powered by Labrador CMS