Støre: - Høyre flytter makten til Oslo

- En detaljert nasjonal sykehusplan betyr å flytte makt og beslutninger fra de enkelte sykehusene og landsdelene inn til Oslo, sier helseminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Mandag la partileder Erna Solberg og helse- og omsorgskomiteens leder Bent Høie, nestleder i Høyre, frem ti tiltak de mener skal gi bedre offentlige sykehus.
-Flytter makten til Oslo
Helseminister Jonas Gahr Støre mener hovedtrekkene i Høyres plan er mer sentralisering ved å flytte lokale beslutninger inn til Oslo og  mer markedsstyring ved å øke innsatsstyrt finansiering.

- En detaljert nasjonal sykehusplan betyr å flytte makt og beslutninger fra de enkelte sykehusene og landsdelene inn til Oslo. En nasjonal sykehusplan vil bygge opp et stort unødig statlig byråkrati, sier Støre til Dagens Medisin.
Han mener en ny stor privatiseringsreform som vil svekke de offentlige sykehusene.
- Høyre mangler troverdighet når det gjelder finansiering av de offentlige sykehusene. Forrige gang de hadde makten fikk sykehusene milliardunderskudd å grunn av nullvekstbudsjetter, og det som Høyre foreslår av skattekutt vil undergrave finansieringen av de offentlige sykehusene.
- Spesielt er det alvorlig at Høyre ennå ikke har klart å kostnadsberegne sin privatiseringsreform med automatisk finansiering av privatsykehus, sier han.
Kan reise til Oslo  for å demonstrere
- Bent Høie sier at de som mener noe om sykehus nå kan reise til Oslo for å demonstrere. Arbeiderpartiet tar gjerne i mot demonstranter i Oslo, men vi mener at beslutninger bør tas i landsdelen det gjelder.

Powered by Labrador CMS