OUS-direktøren vil rydde på ledernivå

Sykehusdirektør Bjørn Erikstein erkjenner problemet med mangel på stedlig ledelse ved Oslo Universitetssykehus (OUS).

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Nå skal alle avdelingene ved Oslo Universitetssykehus (OUS) som har drift på flere steder gjennomgås, varsler administrerende direktør Bjørn Erikstein.
- Behov for gjennomgang
OUS-fusjonen har medført at den stedlige ledelsen i stor grad er fjernet, og ansatte har flere ganger varslet at mangel på ledere som er fysisk til stede går ut over den daglige driften.
Les mer: Leder til stede i 18 av 59 avdelinger
En oversikt som tillitsvalgte ved OUS utarbeidet for Dagens Medisin for ett år siden, viste at kun 18 av 59 kartlagte somatiske avdelinger hadde stedlig ledelse: Syv av ti avdelinger hadde en leder som helt eller delvis ikke er til stede.
Administrerende direktør Bjørn Erikstein erkjenner nå at det er behov for en gjennomgang av de avdelingene i sykehuset som har drift på flere steder.
 – Vi må sørge for at alle ansatte har det klart for seg hvem de skal forholde seg til som leder i det daglige, sier Erikstein. 
Usikre ansatte
–  Det blir nå gjennomført en kartlegging av alle avdelinger i sykehuset med spesielt fokus på de som har sin aktivitet spredt på to eller flere steder. Vi ser at ansatte innen noen fagområder er usikre på hvilken leder de skal forholde seg til, og dette ønsker vi å ta tak i, sier Erikstein.
–  Vi må ta dette i riktig rekkefølge, og det er ikke sikkert at det som passer for én avdeling er like egnet for en annen. Jeg ser imidlertid for meg at vi sørger for at det er en lokal leder som man kan forholde seg til.  Det viktige er at vi har ledere på plass, som har de nødvendige fullmakter, sier Erikstein ifølge OUS.

Powered by Labrador CMS