I MEKLING: Forhandlingsleder for KS, Tor Arne Gangsø, og legepresident Marit Hermansen. Arkivfoto. Foto:

I MEKLING: Forhandlingsleder for KS, Tor Arne Gangsø, og legepresident Marit Hermansen. Arkivfoto.

Foto:

Mekling startet – kan bli legestreik fra mandag

Onsdag startet meklingen mellom KS og Legeforeningen. Dersom partene ikke blir enige innen midnatt kan det bli streik fra mandag.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Dersom partene ikke kommer til enighet kan det bli legestreik fra mandag.

Legevaktordningen er stridens kjerne.

I midten av september ble det brudd i forhandlingene om særavtalen, som blant annet regulerer legevakt, samfunnsmedisin og arbeidsforhold for LIS1.

Da uttalte legepresident Marit Hermansen at det er «viktigere enn noen gang å sørge for at legevaktlegene ikke jobber uforsvarlig mye».

KS på sin side har understreket at de over lang tid har uttrykt bekymring for fastlegeordningen – og gjentatt at legevakt er en sentral del av problemet.

– KS ba om at legevakt skulle prioriteres i handlingsplanen for allmennlegetjenesten, skrev Tor Arne Gangsø, direktør for arbeidsliv i KS, i Dagens Medisin i september.

–  Vi vil ha en langsiktig løsning som gjør det attraktivt for unge leger å satse på allmennlegetjenesten i fremtiden; et system som sikrer innbyggerne i alle kommuner legevakt døgnet rundt og som gir oss en bærekraftig fastlegeordning i lang tid. Dette er ikke noe som kan eller bør løses gjennom en tariffavtale, heter det fra Gangsø.

Fristen for å komme til enighet er onsdag 14. oktober, klokken 24.00.


Legeforeningen/Akademikerne har onsdag formiddag ikke varslet om plassfratredelse for medlemmer ved konflikt, skriver NRK Nordland onsdag. Varslingsfristen er fire dager og tidligst streikestart vil i så fall bli mandag.

Powered by Labrador CMS