KOMPETENT: – Jeg tror min kompetanse og erfaring vil være nyttig som rådgiver for andre i legemiddelindustrien, sier Åge Nærdal, tidligere administrerende direktør i GlaxoSmithKline AS. Foto: Vidar Sandnes

Tidligere GSK-sjef begynner i First House

Åge Nærdal skal jobbe i helseteamet til rådgivingsselskapet First House.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Åge Nærdal begynner som assosiert partner i rådgivingsselskapet First House.
– I First House vil jeg jobbe med helseteamet, som er et bredt sammensatt team med forskjellig kompetanse, som jobber opp mot forskjellige aktører i helsetjenesten, sier Nærdal til Dagens Medisin.

UTFYLLER HVERANDRE: – Jeg har jobbet mot selskapene fra myndighetsperspektivet. Slik har vi en felles kunnskap som jeg tror er nyttig for farmasiselskapene i Norge, sier Bjarne Håkon Hansen. Foto: First House


Skal jobbe med industrien
– Jeg tror min kompetanse og erfaring vil være nyttig som rådgiver for andre i legemiddelindustrien, sier Nærdal, som tror han først og fremst vil jobbe som konsulent inn mot legemiddelindustrien i Norge.
Nærdal har 13 års erfaring som administrerende direktør for legemiddelselskapet GlaxoSmithKline AS (GSK), men sluttet i fjor.
Bakgrunnen for at Nærdal da ble skiftet ut var at selskapet slo sammen den skandinaviske delen med GSK i Finland/Baltikum, som et ledd i en global restruktureringsprosess for selskapet.


– Målbevisst rekrutteringsprosess

Tidligere helseminister Bjarne Håkon Hansen (Ap), jobber også i helseteamet til First House.

– Da jeg så at Nærdal ble tilgjengelig i markedet, har jeg utover høsten jobbet målbevisst for å få han inn hos oss. Jeg ble kjent med han da han jobbet for GSK. Da drev han ganske aktivt med myndighetskontakt, og jeg var den myndigheten som han blant annet var i kontakt med. Vi hadde særlig mye med hverandre å gjøre i forbindelsen med svineinfluensaepidemien, da jeg satt som helseminister og GSK var vaksineleverandør, sier Bjarne Håkon Hansen, seniorrådgiver i First House.
– Jeg har alltid oppfattet Nærdal som en profesjonell big-pharmaleder. Jeg tenker at vi utfyller hverandre ganske godt. Han har jobbet inne i selskapene og opp mot myndighetene. Jeg har jobbet mot selskapene fra myndighetsperspektivet. Slik har vi en felles kunnskap som jeg tror er nyttig for farmasiselskapene i Norge, sier Hansen.

Powered by Labrador CMS