SLUTTER: Markus Moe har vært ansvarlig redaktør i Dagens Medisin i ti år.

Foto: Vidar Sandnes

Slutter i Dagens Medisin

Markus Moe (46) slutter som ansvarlig redaktør i Dagens Medisin etter ti år i stillingen. 

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

– I april rundet jeg ti år i jobben. Da er tiden inne for å gi stafettpinnen videre. Det har vært utrolig spennende og givende å få muligheten som redaktør i Dagens Medisin. Avisen har en unik posisjon og spiller en viktig rolle som uavhengig nyhets- og debattavis for helsetjenesten, sier han.

Markus Moe begynte som ansvarlig redaktør i 2011. Da kom han fra redaktørjobb i Romerikes Blad.

–  Å drive kritisk og undersøkende journalistikk, men også å skape møteplasser for faglig formidling og helsepolitiske debatter hvor aktørene treffes og snakker med hverandre, har vært viktig for meg, sier Moe. 

Tone Danielsen, som er administrerende direktør i Bonnier Healthcare Norway – som Dagens Medisin sammen med Norsk Helseinformatikk (NHI) er en del av – fremhever de gode resultatene under Moes ledelse.

–  Markus Moe har betydd enormt mye for Dagens Medisin de seneste ti årene både redaksjonelt og for avisen, men også ved å være avisens ansikt utad til helsetjenesten og samle de ulike aktører på fagseminarene Dagens Medisin Arena. Det har også vært en imponerende økonomisk reise fra 10 til 30 millioner i omsetning og trygg og lønnsom drift, sier Danielsen.

Dagens Medisin er Helse-Norges største uavhengige nyhetskanal for helsetjenesten og lager i tillegg til nett- og papiravis, en rekke faglige og helsepolitiske seminarer, produserer ulike nyhetsbrev og dekker medisinske kongresser i Norge og utlandet.

Med Markus Moe som moderator har Dagens Medisin i samarbeid med programkomiteen for Arendalsuka en rekke ganger de siste årene avholdt den store helsedebatten under Arendalsuka.

I år handler helsedebatten i Arendal om Psykisk helse og pandemien. Moe sier han gleder seg til å lede debatten onsdag 18. august.

– Det har vært et stort privilegium å være ansvarlig for en så dyktig og arbeidsom redaksjon. Både journalistene og de ansatte i markedsavdelingen har gjort, og gjør, en fantastisk innsats. Det har muliggjort det journalistiske prosjektet som Dagens Medisin har blitt, sier Moe.

Nå er planene i gang for å bygge opp et større miljø, og få flere ressurser innen IT og digitalisering, for å utvikle Dagens Medisin videre.

Markus Moe fortsetter i stillingen inntil en ny ansvarlig redaktør er ansatt. 

Powered by Labrador CMS