I finalen skal Sebastian James Hekneby synge Earth Song av Michael Jackson. Foto: TV2
I finalen skal Sebastian James Hekneby synge Earth Song av Michael Jackson. Foto: TV2

Medisinstudent kan vinne The Voice

– Jeg liker best flyglene i auditoriene, da kan jeg synge i vei av full hals uten at noen hører.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Lørdag går finalen i TV 2-sangkonkurransen The Voice av stabelen. Og av de  fire finalistene finnes det faktisk en medisinstudent. Sebastian James Hekneby studerer på syvende semester på medisinstudiet ved Universitetet i Oslo.

– Det er både sprøtt og gøy å være i finalen, for hele prosessen startet jo faktisk i februar. Så får jeg heller bare prøve å la være å tenke på at jeg har eksamen på mandag, ler Hekneby når Dagens Medisin ringer.

– Studiene har vært avkobling
Han forteller at det har gått fint å kombinere studiene med deltagelsen i konkurransen.

– Å være på skolen og å møte medstudenter og pasienter har vært en veldig god avkobling. Da får man koblet litt av konkurranse-boblen og glemt litt av det fokuset som handler om en selv.

Hvis Hekneby vinner forteller han at han vil satse på musikken.

– Da får jeg jo platekontrakt, og må selvfølgelig benytte den muligheten. Heldigvis kan man ta permisjon fra studiene, hvis det skulle bli for mye. Men jeg kommer ikke til å hoppe av. Uansett hvordan det går kommer musikk alltid til å være viktig for meg.

Synger i auditoriene
– På Rikshospitalet har de jo faktisk et flygel i gangen, og det hender jeg setter meg ned der. Men ellers liker jeg best flyglene i auditoriene, da kan jeg synge i vei av full hals uten at noen hører, sier Hekneby.

Han forteller at sangvalget på lørdag blir Earth Song av Michael Jackson.

– Da skal jeg gi full gass. 

Powered by Labrador CMS