Andreas Stensvold er Årets onkolog

Det var en rørt Andreas Stensvold som sent torsdag kveld ble utnevnt til Årets onkolog under Onkologisk forum i Bergen.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

ÅRETS ONKOLOG: Overlege og avdelingsleder Andreas Stensvold ved Sykehuset Østfold var rørt etter å ha blitt Årets onkolog. Foto: Anne Hafstad

BERGEN (Dagens Medisin): - Jeg ble veldig overrasket, stolt og litt rørt. Jeg opplever prisen som en anerkjennelse for hva jeg har gjort opp igjennom årene, sier Andreas Stensvold til Dagens Medisin rett etter at han fikk utmerkelsen sent torsdag kveld.

Stensvold er i dag avdelingsleder ved kreftavdelingen på Sykehuset Østfold.

Anerkjennelse

Han legger til at han opplever utmerkelsen også som en anerkjennelse av jobben han gjorde som tidligere leder av Norsk onkologisk forening, hans sterke involvering i etablering av pakkeforløp for kreft, samt jobben han har gjort med å bygge opp en ny kreftavdeling ved Sykehuset Østfold.

-Det er også veldig hyggelig å få honnør for at jeg har forsøkt å være en tydelig stemme for pasientenes sak i mediene, sier Stensvold.

En tydelig stemme
Nåværende leder i Norsk onkologisk forening, overlege Stein Sundstrøm ved St. Olavs hospital i Trondheim, pekte nettopp på Stensvolds tydelige stemme for kreftpasientene i det offentlige ordskiftet som en viktig begrunnelse for utnevnelsen. I tillegg fremhevet han den store jobben Stensvold over tid har gjort for norsk onkologi og i etableringen av kreftavdelingen i Østfold.

Andreas Stensvold er utdannet lege fra Tyskland og i Sverige. Etter noen år med indremedisin i Telemark begynte han på Radiumhospitalet i 2004. Han tok sin doktorgrad innen uroonkologi i 2012, og er for tiden leder av Norsk Urologisk Cancer Gruppe. Etter mange år ved Oslo universitetssykehus ble han i 2015 avdelingsleder for kreftavdeling ved Sykehuset Østfold.

Powered by Labrador CMS