FLERE OPPSIGELSER: Stig Struksnes verneombud ved thoraxkirurgisk avdeling ved Ullevål, sier til Dagens Medisin at ytterligere tre sykepleiere har sagt opp jobben etter mandagens møte.
FLERE OPPSIGELSER: Stig Struksnes verneombud ved thoraxkirurgisk avdeling ved Ullevål, sier til Dagens Medisin at ytterligere tre sykepleiere har sagt opp jobben etter mandagens møte.

Ingen løsning på OUS-konflikten etter møte: – Ganske ampert

Ytterligere tre personer har sagt opp jobben ved thoraxkirurgisk avdeling ved Ullevål etter mandagens møte, opplyser verneombud Stig Struksnes.

Publisert Sist oppdatert

Før helga var det en mulighet for flere sykepleiere å trekke oppsigelsen ved thoraxkirurgisk avdeling Oslo universitetssykehus (OUS), Ullevål, etter at et nytt forslag til turnus lå på bordet mellom tillitsvalgte og ledere i avdelingen.

Det skjedde etter at 14 av 25 sykepleiere ved avdelingen hadde sagt opp jobben, samt at flere sykepleiere hadde varslet sin avgang.

Det nye forslaget som kom på bordet før helga, innebar at driften ved Ullevål sykehus ikke vil stenges totalt i sommer, men at det vil holdes helgestengt.

Var på gli

Verneombud Stig Struksnes sier til Dagens Medisin at flere sykepleiere var på gli etter møtet i forrige uke.

På møtet mandag formiddag avviste imidlertid klinikkledelsen det nye forslaget, sier han. Det skjedde i et møte med klinikkledelse, avdelingsledelse, seksjonsledelse og tillitsvalgte.

– De vil gjennomføre en plan som de mener er nødvendig for å få driften til å gå rundt, sier han.

Denne planen innebærer å slå sammen avdelingene på Rikshospitalet og på Ullevål.

– Men nå er det ingen å slå sammen lenger.

Flere har sagt opp

Ytterligere tre ansatte har nå sagt opp jobben, etter møtet mandag, ifølge Struksnes.

– Ingen trekker oppsigelsene, møtet har tvert om fått flere til å si opp.

– Hvordan var stemningen på møtet?

– Det var ganske ampert.

– Skuffet

NRK skriver mandag at det var Ole Magnus Hagen, seksjonjonsleder ved thoraxkirurgisk avdeling på Ullevål sjukehus, som kom med forslaget til løsning i forrige uke, på vegne av alle seksjonsledere ved sykehuset.

– Jeg er skuffet over at forslaget er forkastet. Jeg mener det er feil, sier han til NRK.

Ifølge NRK mener han at han som seksjonsleder, må forholde seg til det som er bestemt, men Hagen frykter for konsekvensene av dette, og trekker frem faren for enda flere oppsigelser.

Ledelsen svarer

Dagens Medisin har forsøkt å få en kommentar fra Bjørn Bendz, klinikkleder ved hjerte-, lunge- og karklinikken ved OUS, mandag, foreløpig uten å få svar. Han har imidlertid uttalt seg til NRK om saken.

Han skriver i en e-post til statskanalen at forslaget til løsning som var presentert, ikke ivaretar behovet for å samle fagfolk og kompetanse for gjennomføring av hjerte- og lungekirurgi sommeren 2023.

– Ved at planlagte hjerteoperasjoner skjer på ett sted i sommerferien, kan vi samle fagfolk og kompetanse som sikrer god kvalitet, fornuftig bruk av ressurser og økt forutsigbarhet, skriver han til kanalen.

Powered by Labrador CMS