MER TID: - Jeg skal gjøre mitt beste som generalsekretær for stiftelsen helt til en ny er på plass, sier Hans Morten Lossius, som gleder seg til mer tid med familien.
MER TID: - Jeg skal gjøre mitt beste som generalsekretær for stiftelsen helt til en ny er på plass, sier Hans Morten Lossius, som gleder seg til mer tid med familien.

Gir seg som generalsekretær i Luftambulansen

Hans Morten Lossius blir rådgiver i Stiftelsen Norsk Luftambulanse.

Publisert Sist oppdatert

I løpet av 2024 går Lossius over i ny stilling i Stiftelsen Norsk Luftambulanse. Han har vært generalsekretær siden 2015.

Lossius fyller 65 år neste år, og ønsker å trappe noe ned de siste årene i arbeidslivet. Han fortsetter i femti prosent stilling som rådgiver i FoU-avdelingen og skal jobbe med stiftelses internasjonale nettverk og fagfellevurderinger.

– Norsk Luftambulanse har gjennomgått en spennende utvikling med til dels store endringer de siste 10 til 20 årene. Det har vært utrolig inspirerende og meningsfylt å få være med på dette i en organisasjon fylt av kompetente, engasjerte og handlekraftige kollegaer. Men etter mange år med et høyt tempo og mye reising ønsker jeg å kunne vie noe mer tid til familie og fritid. Tiden er derfor inne for å slippe til nye krefter, sier Lossius i en pressemelding, som understreker at 2024 blir et viktig år for organisasjonen.

Nå starter jakten på hans etterfølger. Stillingen lyses ut allerede nå i høst.

– Hans Morten Lossius er en utrettelig forkjemper for å flytte avansert livreddende medisinsk behandling ut til pasienten. Han har bidratt sterkt til at Norge har en unik posisjon med en luftambulansetjeneste andre land ser opp til. Vi er glade for at han blir med videre, og vi skal bruke tiden godt for å finne en som kan ta over stafettpinnen som generalsekretær, sier styreleder Unni Farestveit.

Powered by Labrador CMS