IKKE ALENE: Lege og fagansvarlig ved Eikaklinikken, Aina Mumbi, får ikke lenger jobbe selvstendig som lege, etter at hun i mange år har hjulpet pasienter får cannabis på resept fra utenlandske leger.

Norsk «cannabisdoktor» fikk begrenset autorisasjonen

Lege Aina Mumbi, som i flere år hjulpet nordmenn med å få cannabis på resept av leger i Nederland, har fått legeautorisasjonen sin begrenset.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag fikk Mumbi autorisasjonen begrenset med umiddelbar virkning, for brudd på forskriften om utskrivelse av helseattest, forteller Mumbi selv til Dagbladet.

46-åringen er lege for en stor andel av pasientene i Norge som henter cannabis i utlandet. Etter en tilsynssak ble Mumbi kritisert av Statsforvalteren i flere av disse sakene.

– Begrensningen betyr at hun ikke lenger får jobbe selvstendig som lege, forteller hun.

Mumbi arbeider i full stilling som lege og fagansvarlig ved Eikaklinikken, et helsetilbud for rusavhengige i Oslo og omegn.

I henhold til Schengenavtalen har norske borgere rett til å velge lege og behandling i utlandet. Derfor kan leger i Nederland skrive ut cannabis på resept til norske borgere. Med en erklæring fra en norsk lege kan pasienter få cannabis til medisinsk bruk for én måned av gangen.

Powered by Labrador CMS