INNGÅR SAMARBEID: K.G. Jebsen-senter for Alzheimers sykdom ved Kavli-instituttet, ledet av Edvard Moser og May-Britt Moser, har vært truet av nedleggelse.

Nasjonalforeningen inngår samarbeid for å redde alzheimer-forskningssenter

Nasjonalforeningen for folkehelsen inngår et partnerskap med Kavli-instituttet ved NTNU for å redde instituttets senter for alzheimer-forskning.

Publisert

K.G. Jebsen-senter for Alzheimers sykdom ved Kavli-instituttet, ledet av nobelprisvinnerne Edvard Moser og May-Britt Moser, har vært truet av nedleggelse på grunn av at de økonomiske midlene var i ferd med å ta slutt.

Nå inngår Nasjonalforeningen for folkehelsen et samarbeid med instituttet for å sikre videre drift ved forskningssenteret. Dette opplyser de selv i en pressemelding.

– Nasjonalforeningen har støttet demensforskning i mange tiår, men nå tar vi steget videre med partnerskap på det som fra neste år skal hete Nasjonalforeningens demensforskningssenter. Vi ser fram til å jobbe sammen med noen av landets fremste forskere som gjentatte ganger har vist at de leverer fremragende forskning, sier generalsekretær Mina Gerhardsen.

Avtalen går blant annet ut på at foreningen skal bidra med fem millioner kroner årlig til instituttet over en periode på fem år, med en intensjonsavtale om fortsettelse. Senteret bytter navn til Nasjonalforeningens demensforskningssenter fra høsten 2025.

– Jeg kjenner på en enorm trygghet og lettelse med å få Nasjonalforeningen og deres unike kompetanse med på laget, sier May-Britt Moser.

Powered by Labrador CMS