Raskere ortopedihjelp i Helse Sør-Øst

Det regionale helseforetaket kjøper ortopeditjenester for 30 millioner gjennom ordningen Raskere tilbake.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Nå utlyser Helse Sør-Øst RHF  kjøp av dagkirurgiske behandlingstilbud innen ortopedi gjennom ordningen Raskere tilbake. Målet med ordningen er å få sykmeldte tilbake i arbeidslivet eller å hindre at arbeidstakere blir sykmeldt, melder det regionale helseforetaket.
Behovsvurdering
Helse Sør-Øst RHF skriver at lidelser i hender, føtter, skuldre og knær er en av hovedårsakene til at personer er sykmeldt i Norge, og det regionale helseforetaket ønsker derfor et løft i ortopeditilbudet for disse pasientene. Anbudet på tjenester har et totalvolum på 30 millioner kroner.
Vurderingen er gjort med bakgrunn i en rekke henvendelser til blant annet Kontoret for fritt sykehusvalg, samt etter anbefaling fra fagpersoner innen feltet.
Avtalene vil gjelde ut 2012, med mulighet for forlengelse.
Skjermede løp
Tilbudet krever en henvisning fra fastlege, kiropraktor eller manuellterapeut. Alle tiltak i prosjektet Raskere tilbake skal gå som skjermede løp, og tilbudene fortrenger derfor ikke andre rettighetspasienter.
- Dette tilbudet er rettet mot mot pasienter med lidelser i hender, føtter, skuldre og knær og som har behov for mindre ortopediske inngrep for å kunne komme tilbake i arbeidslivet. I likhet med andre tilbud innen ordningen Raskere tilbake, er målet å få sykmeldte tilbake i jobb uten at det går på bekostning av andre pasienter, sier direktør medisin og helsefag, Alice Beathe Andersgaard i Helse Sør-Øst RHF.

Powered by Labrador CMS