Vil bedre samarbeid om felles pasienter

I Kristiansund har allmennleger og spesialister skapt en egen møteplass for å bedre samarbeidet. 

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Ortopedisk avdeling ved Kristiansund sjukehus inviterte til emnekurs for allmennleger. Målet med kurset er å lære å samarbeide best mulig om felles pasienter, skriver Helse Møre og Romsdal på sine nettsider

Allmennleger har deltatt på det kliniske emnekurset over fem uker. Kurset teller også som etter – og videreutdanning for allmennpraktikere. 

– Vi ønsker å bidra til bedre samarbeid, sier Kirsti Sevaldsen, overlege i ortopedi ved Kristiansund sjukehus til nettsiden. 

Ønsket emnekurs
Sykehuset har de siste årene satset på utvikling av det ortopediske fagmiljøet. Et slikt emnekurs har ikke eksistert i området tidligere, men er blitt oppfattet som et ønske både fra sykehusleger og allmennleger, ifølge nettsiden. 

– Vi håper kurset og diskusjonene underveis kan bidra til å bedre flyten mellom primærhelsetjenesten og sykehuset, sier Sevaldsen. 

Håper på bedre kapasitet
Bedre samarbeid kan for eksempel føre til bedre henvisninger som gjør at flere pasienter går direkte til operasjon, eller man finner ut at flere ortopediske kontroller kan utføres i primærhelsetjenesten. 

– Dermed kan det bli bedre kapasitet på poliklinikken på sykehuset, og vi får utnyttet helseressursene bedre, sier Sevaldsen. 

Powered by Labrador CMS