Norge kommer nok ikke til å trenge alle disse, det betyr at vi også kan bidra internasjonalt, sier Erna Solberg på en pressekonferanse tirsdag. Foto:
Norge kommer nok ikke til å trenge alle disse, det betyr at vi også kan bidra internasjonalt, sier Erna Solberg på en pressekonferanse tirsdag. Foto:

Bestiller 1000 nødrespiratorer fra norske bedrifter

Regjeringen dobler respiratorkapasiteten ved å bestille 1000 respiratorer fra norske bedrifter, skriver statsministerens kontor i en pressemelding.

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Nødrespiratorene er utviklet av folk fra oljebransjen, og forsvarsbransjen, etter at gründer Eivind Gransæther i olje- og gassbransjen tok kontakt med Forsvarets forskningsninstiutt, sa statsminister Erna Solberg under tirsdagens pressekonferanse. 

Forsvarets forskningsinstitutt og bedriftene Servi og Laerdal Medical skal samarbeide for å produsere nød-respiratorer i Norge.

– For den nasjonale helseberedskapen ligger det en stor trygghet i dette. Produksjonen vil foregå i Kristiansand, den vil starte allerede i midten av april. I første omgang har vi bestilt 1000 respiratorer. På sikt kan produksjonen økes. Norge kommer nok ikke til å trenge alle disse, det betyr at vi også kan bidra internasjonalt, sier Erna Solberg på en pressekonferanse tirsdag.

Hun sier at man må huske at det kommer en tid også etter denne krisen, med utfordringer som krever kreative løsninger.

– Dagens nyhet er et godt eksempel på det, og en inspirasjon for oss alle, sier Solberg.

Powered by Labrador CMS