HENLA SAK: Politiet har henlagt saken mot den siktede avdelingslederen ved Drammen sykehus, opplyser advokat Andrea Wisløff (innfelt). Men etterforskningen av Vestre Viken HF pågår fortsatt. Mandag var det styremøte i helseforetaket, og PwCs Stig Rune Johnsen la frem granskingsrapporten, som er bestilt av Vestre Viken selv. Foto: Vidar Sandnes / Svensson Nøkleby advokatfirma

Advokat: Politiet har henlagt sak mot avdelingslederen i Vestre Viken

Politiet har henlagt saken mot den siktede avdelingslederen ved Drammen sykehus. Men etterforskningen av sykehuset Vestre Viken HF pågår fortsatt.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Samtidig som styrelederen i Vestre Viken HF under styremøtet i Drammen mandag tydelig gjorde det klart at den systematiske feilkodingen ene og alene skyldes handlinger som avdelingslederen ved Avdeling for patologi har gjort - opplyser nå avdelingslederens advokat, Andrea Wisløff, at siktelsen mot vedkommende, er henlagt.
Les mer her: Gransking hevder sykehus har jukset med koding og fått flere millioner i urettmessige refusjoner

– Siktelsen mot avdelingslederen er henlagt, sier Andrea Wisløff til Dagens Medisin mandag ettermiddag.
Les mer: Dette sa styrelederen mandag: - En av våre ansatte har ført alle bak lyset

– Politiet har meddelt oss muntlig at saken er henlagt på koden «intet straffbart forhold bevist». Politiet mener å ha særlig bevis som taler imot at det er begått en straffbar handling. Denne koden brukes veldig sjelden, så det er så så si en renvasking, sier Andrea Wisløff, advokat ved Svensson Nøkleby advokatfirma. 

– For øvrig har vi verken mottatt eller lest rapporten  fra PwC, sier Wisløff til Dagens Medisin.

 Ole Johan Brett, avdelingsleder for leder for økoavsnittet ved tidligere Søndre Buskerud politidistrikt, nå Sør-Øst politidistrikt, fortalte forrige uke til Dagens Medisin at politiet gjerne ville se granskingsrapporten fra PwC, i tillegg til sin egen etterforskning før de konkluderer. Dagens Medisin har forsøkt å få tak i Brett for en kommentar.
Les også: Politiet har foretatt nærmere 30 avhør etter bedrageri-anmeldelse

Powered by Labrador CMS