Pia Løvgren
AVGJØRENDE: – Jeg tror dette er første gang man har klart å vise forskningsmessig at diagnosen styrer utilregnelighetspørsmål i ganske stor grad, sier psykiater Pia Løvgren.

Studie: Sakkyndige beskriver i liten grad symptomer da voldshandlingen skjedde

Dersom sakkyndig stiller diagnosen schizofren beskriver de sjelden hvilke symptomer som var tilstede eller ikke – de konkluderer direkte med utilregnelighet, ifølge psykiater Pia Jorde Løvgren. Hun har i sin doktorgradsavhandling sett på 500 rettspsykiatriske erklæringer fra perioden 2009-2018.

Publisert Sist oppdatert

– Vi fant at de sakkyndige er veldig grundige når de beskriver symptomer fra sine samtaler. De beskriver godt om vrangforestillinger og hallusinasjoner var til stede på tidspunktet de hadde samtalen, men vurderingstidspunktet kan være alt fra uker til måneder etter voldshandlingen, forteller psykiater Pia Jorde Løvgren, ved Regionalt kompetansesenter for sikkerhets-, fengsels- og rettspsykiatri på Oslo Universitetssykehus. 

Vil du lese videre?

Registrer deg for å få tilgang til alt vårt pluss-innhold (du må registrere ny bruker selv om du allerede mottar våre nyhetsbrev).

DM Pluss for helsepersonell

0 kr

Gratis for helsepersonell ved å oppgi HPR-nummer.

Registrer deg

DM Pluss

49 kr

for de første 30 dagene, deretter 3.200 kr (eks. MVA) per år. Betal via kort og Vipps.

Registrer deg

BedriftsabonnementTa kontakt med oss så skreddersyr vi løsning for deg og din bedrift.

Les mer

Powered by Labrador CMS