Internasjonal utmerkelse til OUS

Oslo universitetssykehus får anerkjennelse på toppnivå innen kreftbehandling og kreftforskning.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

NY STATUS: Oslo universitetssykehus er i europeisk toppdivisjon innen kreftbehandling og kreftomsorg, ifølge internasjonal organisasjon. Bildet er fra Kreftsenteret på Ullevål. Arkivfoto: Per Corneliussen
NY STATUS: Oslo universitetssykehus er i europeisk toppdivisjon innen kreftbehandling og kreftomsorg, ifølge internasjonal organisasjon. Bildet er fra Kreftsenteret på Ullevål. Arkivfoto: Per Corneliussen

Organisation of European Cancer Institutes gir Oslo universitetssykehus (OUS) status som Comprehensive Cancer Center (CCC). Det opplyser sykehuset i en pressemelding.

Akkrediteringen er gitt for sykehusets samlede kreftvirksomhet, og omfatter alle klinikker og avdelinger som er involvert i diagnostisering og behandling av kreft. Godt strukturerte pasientforløp, velfungerende tverrfaglig samarbeid og betydelig forskningsvirksomhet av høy kvalitet er blant kravene som stilles.

– Stor ære
– Dette er en ære for OUS, og bekrefter at sykehusets kreftomsorg og forskning ligger på et svært høyt europeisk nivå. For pasientene gir dette en trygghet om at OUS også på et internasjonalt nivå har en høy kvalitet i behandlingen, sterk forskning og at det er gode systemer for å ivareta pasientsikkerheten, sier leder av kreftstyret ved OUS, Sigbjørn Smeland.

Han sier dette også vil styrke forskningsarbeidet.

– Statusen gjør at vi øker vår internasjonale status og at OUS blir en mer attraktiv samarbeidspartner for de øvrige høyt rangerte europeiske sykehusene. Det vil både OUS sine kreftpasienter og fag- og forskningsmiljø dra nytte av. Det vil videre gi positive ringvirkninger for arbeidet med utvikling av kreftområdet i regionen og i Norge, sier Smeland.

To i Norden
OUS er det 16. sykehuset i Europa som blir CCC. I Norden er det kun Helsinki som har fått utmerkelsen tidligere. Det formelle akkrediteringsbeviset overrekkes OUS på møte i Tsjekkia 23. juni.

Powered by Labrador CMS