Det har er langt færre som er syke med luftveisinfeksjoner nå enn i desember. Det sier FHI i sin siste ukesrapport. llustrasjonsfoto: Getty Images

Betydelig nedgang i luftveisinfeksjoner

Forekomsten av luftveisinfeksjoner og innleggelser med luftveisinfeksjoner er nå på samme nivå som vintersesongene før pandemien.

Publisert

Antall innleggelser med luftveisinfeksjon har avtatt betydelig siden desember og er på samme nivå som vintersesongene før pandemien.

Det fremgår av ukesrapporten til Folkehelseinstituttet (FHI).

– Forekomsten av luftveisinfeksjoner i befolkningen og innleggelser med luftveisinfeksjon har avtatt betydelig siden slutten av desember og er nå i samme størrelsesorden som i vintersesongene før pandemien. Den videre utviklingen av epidemiene i vinter er usikker og kan påvirkes av vinterferien, skriver FHI.

Koronaepidemien er på et lavt nivå, men de siste ukene er det registrert en økning av covid-19 ved å teste avløpsvannet. Den siste uken har det også vært en liten økning i innleggelser, men det er usikkert hvorvidt dette kan være tidlige tegn på en ny bølge.

Influensaepidemien økte svakt i forrige uke etter noen uker med nedgang.

– Sykehusene og kommunene må være forberedt på at influensaepidemien kan vare noen uker til, og at det kan komme en ny bølge av covid-19-infeksjoner og innleggelser i løpet av våren, skriver FHI.

Powered by Labrador CMS