ERSTATNING: De siste tre årene har Norsk pasientskadeerstatning (NPE) utbetalt nær 17 millioner kroner i erstatning for skader etter koronavaksinene. Illustrasjonsfoto: Tone Spieler / NTB

Sykepleierforbundet varsler koronasøksmål

Norsk Sykepleierforbund varsler søksmål dersom sykepleiere som mener de er blitt syke av koronavaksinen, ikke får erstatning.

Publisert Sist oppdatert

Mellom 40 og 50 sykepleiere har fått avslag fra Norsk pasientskadeerstatning (NPE) om krav på erstatning, ifølge NRK.

– Medlemmene våre som har blitt syke, får ikke den rettmessige erstatningen de har krav på. Mange er fortsatt syke og har tapt inntekt de ikke får dekket, sier nestleder Kai Øivind Brenden i Sykepleierforbundet til NRK.

De vil avvente Pasientskadenemndas behandling av sakene, men vurderer fortløpende om de skal ta noen av sakene til retten, sier Brenden.

– Det skal være trygt å vaksinere seg, og staten må da påta seg ansvaret for dem som blir syke av vaksinen, sier han.

NPE-direktør Kristin Cordt-Hansen sier de ikke har fått tilbakemeldinger fra Pasientskadenemnda om feil i saksbehandlingen.

– Hvis vi skulle fått nye signaler, så vil vi vurdere å åpne for ny behandling, sier hun til NRK.

I løpet av fjoråret fikk NPE totalt 673 søknader om erstatning etter skader knyttet til koronavaksine, ifølge Sykepleien. De siste tre årene har NPE utbetalt nær 17 millioner kroner i skadeerstatning etter koronavaksinene.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS